Teol.hu podcast

2024.06.29. 18:00

Jubileumi búcsún misézett Bíró László püspök Szekszárdon

Szepesi László

Június 22-én volt Szekszárdon a 2010-re felújított Szent János és Pál-kápolna búcsúja. Abban az évben, június végén szentelte újra a sok éven át bezárt, majd rekonstruált kis templomot két püspök, Bíró László, és a Pécsi Egyházmegye akkori püspöke, Mayer Mihály. A kórházinak is mondott kápolnát az 1740-es években építettek a betelepült németek, kicsinek találva a mai belvárosi templom helyén álló fatemplomot. 

Bíró László, szentmise, szekszárd, búcsú
Szekszárd szülötte, Bíró László püspök celebrált szentmisét a Szent János és Pál-kápolna búcsúján, Szekszárdon. Fotó: Szepesi László

Az újraszentelés után, amikor csak tehette, itt volt a kápolna búcsúján Bíró püspök, hiszen szekszárdi lévén gyermekkorában is sokat volt a régi-régi falak között, és ezen a jubileumi ünnepen is szabadtéri szentmisét celebrált Petkó Tamás plébánossal és Molnár Erik káplánnal a Szentgáli utcán. Őt a mise előtt kérte mikrofonhoz Szepesi László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában