Krimi

2024.06.06. 15:35

Megszólalt a soproni cirkuszi baleset áldozata – mindenre emlékszik

Benne volt a pakliban, hogy a kétgyerekes apuka sosem épül fel. Hatalmas szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta: egy vasrúd találta fejbe a cirkuszi előadás közben.

MW

Németh László örül, hogy felépült, nem haragszik senkire és cirkuszba is megy még - azt mondja

Fotó: Máthé Daniella / kisalföld.hu

Németh László, Bendzsó a napokban hosszabb sétát tett, még a bankba is elment ügyet intézni. A kétgyerekes, celldömölki születésű családapa egy hónappal ezelőtt, május elején Sopronban, az egyik cirkuszi előadáson szenvedett súlyos sérüléseket – írja a vaol.hu.

– Tisztán emlékszem mindenre, mindaddig eszméletemnél voltam, amíg megkaptam az altatót – idézte fel a celldömölki Németh László. 

– A cirkuszba a teljes családdal mentünk, a hatéves lányom elszenderedett, a fejét a vállamra tette, én is odabújtam hozzá. Ebben a pillanatban egy hatalmas ütést éreztem, eltalált egy kétméteres vascső. Mind a mai napig előttem van a lányaim, a feleségem kétségbeesett tekintete, ahogy próbáltak nyugtatani, simogattak. 

A nézőtéren voltak egészségügyi szakemberek, ők kezdték meg a szakszerű ellátást. Amikor megérkezett a mentőhelikopter, mondogatták, 100 kilogrammos vagyok, ennek megfelelő altatót adagoljanak. Felháborodtam: újra edzésre járok, 91 kilogramm vagyok! Aztán a következő emlékképem, amikor a győri kórházban magamhoz térve a lélegeztetőgép nyomását éreztem.

Mondtam magamnak, Laci legyél erős, végigmész ezen az úton.

 

Május elején történt a szörnyű baleset
Fotó: kisalföld.hu

Van olyan éjszaka, amikor a lányok még most is felsírnak

– A testi sebek jól gyógyulnak, egy nyolccentiméteres heget leszámítva maradandó egészségkárosodásom nem lesz – folytatta. – A lelki sérülések lassabban forrnak be, ez egy hosszabb folyamat lesz. 

– Úgy tervezem, június második felében visszamegyek dolgozni – tette hozzá. – Rendszeresen zenélek esküvőkön, sajnos volt olyan pár, akit vissza kellett mondanom.

 Németh Lászlót és családját megviselték a történtek, de a cirkusz artistáját is, személyesen meglátogatta a soproni otthonában Németh Lászlót. Nem telik el úgy hét, hogy ne telefonálna és érdeklődne a hogyléte felől. Elnézését kért a cirkusz. Németh Lászlóban nincs harag. Mint mondta, lehet, hogy a jövőben újra elmegy a cirkuszba. 

Tízmillió az egyhez volt az esélye a horrorbaleset bekövetkeztének. Előbb nyerne a lottón, mint hogy még egyszer eltalálja egy méretes vasdarab.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!