Vérre van szüksége

2 órája

A Jóban Rosszban sztárjának Tolnában is segítenek

Mint arról szerkesztőségünk is beszámolt, súlyos autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban színésznője. Kollégái összefogtak és közösségi oldalakon kérik a rajongókat, hogy véradással segítsék a Jóban rosszban sztárjának a felépülését.

Mauthner Ilona

Hétfőn Csonka András színész a közösségi oldalán sürgetett összefogást, a színésznőnek, Sallai Nórának ugyanis vérre van szüksége. A Jóban Rosszban sztárjának jelenleg is válságos az állapota.

A Jóban rosszban sztárjának Tolna vármegyei rajongók is segítenek, mint ismert Sallai Nóra és kisfia ült a kocsiban
A Jóban rosszban sztárjának Tolna vármegyei rajongók is segítenek, mint ismert Sallai Nóra és kisfia ült a kocsiban
Fotó:  Tények / Forrás:  Anadolu Agency/AFP

Jóban rosszban sztárjának vér kell, Tolnából is segítenek

Nemcsak a Jóban Rosszban rajongóit, hanem az egész országot megrázta a hír, amely szerint a TV2 napi sorozatának egyik színésznője, Sallai Nóra Alsónémediben súlyos autóbalesetet szenvedett. Ötéves kisfia is vele volt.

Az eddigi hírek szerint a 44 éves színésznő és ötéves gyermeke egy családi látogatásról tartott hazafelé, mikor megtörtént a baleset. A szürke Opelben utazó színésznő egy mellékutcáról kanyarodott ki Alsónémediben, amelyen épp akkor, hatalmas sebességgel száguldott egy BMW. Az óriási erejű becsapódást követően az Opel felborult, a színésznő és kisfia a roncsba szorult. A BMW-ben állítólag egy 18 és egy 21 éves fiatal utazott, ők maguk szálltak ki a kocsiból, de a kiérkező mentők kórházba vitték őket, csakúgy, mint a súlyos állapotban lévő színésznőt és kisfiát.

A kisfiút újra is kellett éleszteni, jelenleg mindkettejük állapota válságos. 

A közösségi oldalon először Bogdányi Titanilla kért arra mindenkit, hogy imádkozzanak a kolléganőjéért, ám a színésznő nevét nem árulta el.

Csonka András hétfő délután a Facebookon tett ki egy közleményt, amelyben elárulta: Sallai Nóra az a 44 éves színésznő, akit súlyos baleset ért a kisfiával együtt, és akinek most segítségre lenne szüksége: „Sajnálattal értesítünk benneteket, hogy Sallai Nóra színésznőt súlyos autóbaleset érte, állapota válságos, és sürgős véradási segítségre van szüksége. Kérjük, hogy aki teheti, vegyen részt irányított véradásban, és segítsen Nórának."

Sallai Nórát és kisfiát érte baleset, irányítottan lehet vért adni a színésznőnek
Sallai Nórát és kisfiát érte baleset Fotó: MW
Fotó: Peter Zsolnai

A vér más anyaggal nem pótolható, a véradókon sok múlik

Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) egyik munkatársa kérdésünkre elmondta, hazánkban évente mintegy 400 ezer véradásra van szükség ahhoz, hogy minden vércsoportból megfelelő mennyiségben álljon rendelkezésre vérkészítmény.

A vér más anyaggal nem pótolható, így a betegek vérkészítménnyel történő ellátása a véradókon múlik, akik ellenszolgáltatás nélkül, önként segítenek a betegeken.

A betegek a vérkészítményeket az országos vérkészletből kapják. 

Támogató irányított véradás, vércsoporttól független

Lehetőség van arra, hogy rokonok, ismerősök, egy megnevezett beteg gyógyulásának támogatására adjanak vért. Ehhez a véradónak csak annyit kell tennie, hogy jelentkezéskor egy nyilatkozaton megadja a beteg nevét és annak TAJ számát.

Az emberi vércsoportok sokfélesége miatt kicsi annak az esélye, hogy rokonok, ismerősök vére egy beteg kezelésére közvetlenül legyen alkalmas, ezért a leadott vér az OVSZ központi készletébe kerül, a kedvezményezett beteg pedig a készletből a kezelésére legalkalmasabb vérkészítményt kapja meg.

Tudnivalók a támogató irányított véradásról:

Előzetes bejelentkezés után bármelyik vérgyűjtési helyszínen lehet támogató véradásra jelentkezni: https://www.ovsz.hu/hu/ver/veradasok
A véradásra jelentkezők feltétlenül hozzák magukkal a személyi igazolványukat, a lakcím- és TAJ kártyájukat. Támogató véradás esetén a véradónak ismernie kell a kedvezményezett beteg TAJ kártyáján szereplő nevét és a TAJ számát. A leadott vért utólagosan nem lehet beteghez irányítani.

A Jóban rosszan sztárjának szükséges adatai az irányított véradás során: Kéméndi Sallai Nóra, TAJ-szám: 086 162 010

A balesetet okozó BMW sofőrje ittas lehetett

A rendőrség korábban a Blikk érdeklődésére elmondta, egy 18 és egy 21 éves személyt találtak a BMW-ben, akiket végtagi sérülésekkel szállítottak kórházba. Ám a lap úgy tudja, a borzalmas ütközés után többen is elmenekültek a helyszínről, míg két társuknak a sérülései miatt erre esélyük sem volt.

A Blikk információi szerint a BMW sofőrje ittas lehetett, és gépjárművük világítása sem működött tökéletesen, jelentősen rontva a színésznő esélyét, hogy a sötét úton észrevegye a felé száguldó autót és kivédje a drámai balesetet. Úgy tudják, a másik járműben utazó társaság tagjainak már korábban is meggyűlt a baja a hatóságokkal, az utak rémei voltak.

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!