Gyász

3 órája

Elhunyt a tolnai horgász közösség meghatározó alakja

Elhunyt Gecse Lajos László, a Tolna Vármegyei Horgászegyesületek Szövetségének (TOHOSZ) elnöke. Szeptember 30-án 76 éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után halt meg. Egy kivételes életpálya zárult le, amely hosszú évtizedekig meghatározó volt a magyar horgászközösség számára.

Farkas Eszter

Gecse Lajos nem csupán elkötelezett horgász volt, hanem a magyar horgászat lelkiismeretes képviselője is, aki évtizedeken át fáradhatatlanul dolgozott a horgászok érdekeinek védelméért és a sportág népszerűsítéséért. Tavaly ünnepelte munkásságának harmincadik évfordulóját a TOHOSZ-nál, ahol 1993-ban kezdte pályafutását először ügyvezető elnökként, majd később elnökként tevékenykedett. Fáradhatatlan munkájával új alapokra helyezte a szervezet működését, és biztosította a folyamatos fejlődést a horgászok számára.

Súlyos betegség után vesztette életét Gecse Lajos
Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Gecse Lajos László, a Tolna Vármegyei Horgászegyesületek Szövetségének (TOHOSZ) korábbi elnöke
Fotó: Beküldött fotó

– Gecse Lajos különös figyelmet szentelt a halgazdálkodásnak, a fenntartható fejlődésnek, és a horgászok számára elérhető, minőségi vízterületek biztosításának – mondta Szakács Szabolcs, a TOHOSZ ügyvezetője. Óriási szerepe volt 2016-ban a jelenleg a TOHOSZ kezelésében lévő halgazdálkodási vízterületek megszerzésében, ezzel pedig számos egyesület számára biztosította a zavartalan horgászat lehetőségét. Kiemelt céljának tartotta a tagegyesületek munkájának támogatását, az érdekképviselet megerősítését és a versenysport fellendítését. Az utánpótlás nevelése szintén szívügye volt, s mindig szem előtt tartotta a fiatal generációk bevonását és oktatását.

Szakmai munkájának elismeréseként tavaly december 15-én a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) választmányi ülésén vehette át a Magyar Horgászatért Életműdíjat, amely méltó megkoronázása volt elkötelezett és példaértékű életpályájának. E díjjal nemcsak szakmai tudását, hanem emberi nagyságát is elismerték.

Számos éven át részt vett a MOHOSZ munkájában, évekig az Országos Versenyhorgász Bizottság (OVHB) tagjaként, majd később a MOHOSZ választmányának tagjaként is jelentős befolyással bírt a horgászok érdekében hozott döntésekre. Munkássága, szakértelme és elhivatottsága meghatározó volt a magyar horgászat fejlődésében.

Gecse Lajos László elvesztése hatalmas veszteség a horgásztársadalom számára. Emlékét nem csak barátai és kollégái, hanem mindazok is őrizni fogják, akik a horgászsport iránti szeretetét, elhivatottságát és emberségét megtapasztalhatták. Búcsúztatására és temetésére október 17-én, 11 órakor a Szekszárdi Újvárosi temetőben kerül sor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában