Elemózsia

2023.06.24. 16:50

Néhány tipp, hogy tökéletes legyen a piknik

Segítünk megfelelően megtölteni az elemózsiáskosarat, megélni az élményt, ha a strandon vagy a természet lágy ölén falatozna.

B. M.

A kép illusztráció.

A pástétomok, fasírtok, a hideg csirke majonézes szósszal, salsával, a saláták, a sajtok, szendvicsek kitűnő piknikételek.

Írjon listát! Külön-külön vegye figyelembe az elemózsia becsomagolásával, szállításával és az ételek elfogyasztásával kapcsolatos összes gyakorlati szempontot, valamint a társaság óhajait az enni- és innivalókkal kapcsolatban.

Mi kellhet a kényelemhez? A klasszikus kockás plédnél praktikusabb az egyik oldalán vízhatlan bevonattal ellátott takaró, de akár hátizsákra felcsatolható napozó- vagy jógamatracra is letelepedhetnek. Az összehajtható asztalok és székek kényelmesek ugyan, viszont sok helyet foglalnak a csomagtartóban, és fárasztó a cipelésük. Inkább szerelkezzen fel tálcákkal, esetleg könnyű párnákkal. A réten jó szolgálatot tehet egy földbe szúrható napernyő, erdei kiránduláskor pedig ne feledkezzen meg a szúnyogűzőről.

Mibe pakoljon: a bőrönd formájú piknikkosarak általában négy személy számára tartalmaznak biztonságosan rögzített tányért, evőeszközt, poharat, sőt akár termoszt is, viszont elég kevés elemózsia fér el bennük. A füles kosarak kiválóan alkalmasak arra, hogy evőeszközt, étkészletet, szalvétát, italokat, fűszereket, valamint cipókat, kekszeket, nem romlékony ételeket és gyümölcsöt vigyen bennük.

A tartós ételeket könnyebb műanyag dobozokban vagy emeletes ételhordóban szállítani. A hűtést igénylő falatokhoz szerezzen be könnyű, szigetelt táskát, amely jégakkuval még hatékonyabb. A hideg leveseket csavaros tetejű befőttesüvegben tegye a hűtőtáskába. Autós kiránduláson szóba jöhet a csomagtartóban kényelmesen elférő merev falú hűtődoboz, amennyiben nem kell messzire cipelni a parkolótól – a szivargyújtóra csatlakoztatható minihűtőszekrényként funkcionál.

Hogyan csomagoljon törékenyet: az eldobható és a merev műanyag étkészleteket, ivóedényeket nem kell félteni az összetöréstől. Ám ha porcelánnal és üvegpoharakkal akarja fokozni egy pezsgős piknik ünnepi hangulatát, akkor gondoskodnia kell a biztonságos szállításukról. A törékeny holmit konyharuhákba vagy textilszalvétába göngyölve helyezze el egy abrosszal kibélelt csomagolórekeszben vagy kosárban.

Forrás: Mindmegette

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában