Manikűr

2024.06.30. 15:30

Az orosz körömdivatot követjük – a koporsó forma a kedvenc

Tolna vármegyei mesterkörmös elárulta lapunknak, hogy vidéken is az orosz és ukrán körömdivatot követjük, amely a nagyon tiszta, natúr körömre, a lattés árnyalatokra, a babyboomer stílusú körmökre és a francia körmökre helyezi a hangsúlyt. Hódítanak az orosz körmök. A balerina formájúakat szeretjük, a szűkülő kockát, amely úgy néz ki, mint egy koporsó.

Brunner Mónika

Csincsiné Flórián Andrea magyarkeszi származású mesterkörmös, mesterleveles oktató több városban, például Szekszárdon  is oktatja a műkörömépítés rejtelmeit, jelenleg Iregszemcsén dolgozik. Lapunknak elmondta, hogy Oroszország az első számú ország, ha körmökről, körömtrendekről van szó, az oroszok a legjobbak a világon ebben a műfajban. 

Manicure,Master,,Working,In,The,Beauty,Salon,Shaping,The,Nails
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock

Orosz körömdivatot követünk 

Az oroszoknak védjegye a nagyon tiszta körmök, a manikűr, a natúr körmök, a lattés árnyalatok, a babyboomer körmök és az abszolút favorit francia körmök. Hozzátette, hogy vidéken is már egyetlen hét alatt lekövetjük az orosz legújabb körömtrendeket, amelyeket az ukránok is képviselnek. Ismertette, hogy Tolna vármegyében a legkedveltebb körömforma a balerina forma, amelyet a vendégek szűkülő kockának neveznek, és úgy néz ki, mint egy koporsó. A második legnépszerűbb körömforma a mandula, a harmadik legtöbbet kért forma pedig a párhuzamos kockák. A legnépszerűbb lakktípus a géllakk. A legtöbbet kért színek a nude, aztán a piros, végül a rózsaszín minden árnyalata. 

Az ápoltság a lényeg 

A Tolna vármegyei nők imádják a rövid műkörmöket, szeretik zselével építtetni a körmeiket. Egy-egy körmöt átlagosan másfél-két órán belül készítenek el a körmösök, az átlagos körömárak hat-hétezer forint körül vannak nálunk. 

– A körömnél az ápoltság a lényeg, a vendégek igénylik, hogy a köröm szép legyen, a természetesség számít nekik, a köröm melletti bőr tisztaságát is elvárják. Az amerikai körömtrendek túlságosan harsányak, túl nagyok a körmök, túl díszesek, nagyon sok a díszítés, ezért kevésbé kedveltek nálunk – tette hozzá Csincsiné Flórián Andrea. 

Elmondta, hogy 2024-es abszolút nyári trend a glitteres ombre köröm tejfehérrel, amely elkészítése során glitteres, csillámos alapot tesznek a köröm alsó részére, és arra egy tejfehér latte színű anyag kerül. Finom, nagyon csillogó, trendi hatásúak ezek a körmök, országosan is trendek, valamint vidéken, Tolna vármegyében is kedveltek. 

A fehér francia körmök 2020-ban hódítottak.

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában