Tehetségesek a tolnai zeneiskolások

2024.07.02. 09:34

Három Fusz-díjat adtak át idén Tolnán

Idén is koncerttel búcsúztatta a tanévet a tolnai Fusz János Zeneiskola. A tolnai templomban rendezett eseményen adták át a Fusz-díjakat is, az elismerést ezúttal három növendék érdemelte ki.

Teol.hu

Létai Izsó (balról), Fazekas Eszter és Beck Szabolcs Fotó: Józsa Jácint

Fazekas Eszter, mindenki „Hugi”-ja klarinéton ért el szép szólósikereket, emellett népszerű, oszlopos tagja az IFZ-nek is, de bemutatkozott már a DDRF Symphonic Band nagyzenekarában is. Idén maximális pontszámmal felvételizett a Pécsi Művészeti Gimnáziumba, ahol Radics Miroslav növendéke lesz. 

Létai Izsó szaxofon szakos növendék. Rendszeresen lép fel különféle rendezvényeken, aktív szereplője a megyei zenei életnek is: az IFZ-n kívül tagja a Junior Stars Big Bandnek és a HuMen Brass Bandnek. Izsót felvették a Kőbányai Zenei Stúdióba, ahol jazz tanszakon képezheti tovább magát. Már a felvételin együtt játszott a tanárai alkotta zenekarral. 

Beck Szabolcs több fúvóshangszeren is megtanult játszani, a furulyától a trombitán, a tenorkürtön át a tubáig. Emellett két együttesben basszusgitározik, továbbá zongorázik és az Alisca Brass Bandben tenorkürt-eufónium hangszeren játszik. Sőt, a zeneiskolai kórusban is énekelt.

A növendékek mellett a tanárokat is köszöntötték az évzárón. Mások mellett dr. Tomicsekné Kovács Dóra tanárnőt is, aki a pedagógusnap alkalmából a Szekszárdi Tankerületi Központ elismerő oklevelét vehette át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában