Hajdan

2024.07.04. 08:30

Villámcsapás ért egy gyereket

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció

Fotó: Makovics Kornél

60 ÉVE Áradás. A Kapos mentén szükségessé vált a harmadfokú védelmi készültség elrendelése. A folyó Somogy megyei részen, több helyen, de néhol a Tolna megyei szakaszán is kilépett medréből. A szakályi községi tanács vb titkára közölte, hogy a község határában mintegy 150 holdnyi területet elöntött a Kapos. (Tolna Megyei Népújság 1964. június 27.)

60 ÉVE Villámcsapás. T. Cs. 10 éves csikóstöttösi lakos Regölyben lakó rokonainál nyaralt. Rokonával, K. L. regölyi lakossal motorkerékpáron Tamásiba utazott. Onnan Regölybe hazatérőben kistavi útelágazónál viharba kerültek és egy fa alá álltak. A fába belevágott a villám, a gyermeket a légnyomás több méter távolságra az úttestre lökte. Mindketten eszméletüket vesztették. A baleset után egy rendőr talált rájuk, aki a járási pártbizottság arra haladó gépkocsiját leállíttatta és a sérülteket Tamásiba szállíttatta. A gyermeket, aki életfunkciókat már nem mutatott, dr. Várady János körzeti orvos vette kezelésbe, s amikor az első életfunkciók jelentkeztek, mentővel a szekszárdi kórházba szállíttatta. A gyermek jobb oldalán, arcán és fején másodfokú égési sebeket szenvedett, a kórházban jelenleg is igen súlyos állapotban van. K. L. könnyebb égési sebeket szenvedett. (Tolna Megyei Népújság 1964. június 26.)

60 ÉVE Kapitális hal. Jónéhány éve nem akadt szekszárdi horgász horgára akkora hal, mint amekkorával most Kovács János, a Szekszárdi Horgász Egyesület elnöke büszkélkedhet. Az „öregharcsa” súlya kereken 13 kiló volt, hossza pedig meghaladta a másfél métert. (Tolna Megyei Népújság 1964. június 28.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában