Hajdan

2024.07.03. 08:30

Megszöktek az elmebetegek

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

90 ÉVE Gyermekeknek nem szabad mulatóhelyekre járni. Tolna vármegye törvényhatósági bizottsága legutóbbi közgyűlésén szabályrendeletet alkotott a 18 éven aluli gyermekeknek nyilvános mulatóhelyről való kitiltása tárgyában. E szabályrendelet értelmében e koron aluli gyermekeknek nyilvános táncmulatságon, korcsmában, vagy olyan helyiségben, ahol a közönség számára sört, vagy pálinkát mérnek, vendég gyanánt megjelenni tilos. (Tolnamegyei Ujság 1924. június 28.)

90 ÉVE Megszökött elmebetegek. Török József 23 éves, faddi születésű földműves napszámos elmebeteg folyó hó 6-án munkaközben a szekszárdi vasútállomásról megszökött. Ugyancsak folyó hó 13-án reggel 6 és 7 óra közötti időben Németh Ferenc 31 éves napszámos is a szekszárdi közkórház elmeosztályáról ismeretlen irányba megszökött. Felkutatásuk érdekében a nyomozást bevezették. (Tolnamegyei Ujság 1924. június 28.)

90 ÉVE Sertesorbánc Szekszárdon. Szekszárd város területén a sertésorbánc az utóbbi időben járványszerűleg lépett fel. Ezért a városi tanács további intézkedésig megtiltotta a sertéseknek piaci felhajtását és tovább tartásra való adásvételét. Egyidejűleg intézkedés történt aziránt is, hogy a kisgazdák egyesületének sertéslegeltető csoportja bérletét képező legelőre a sertések a járvány megszűntéig ne hajtassanak ki. (Tolnamegyei Ujság 1924. június 28.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában