Hajdan

2024.07.03. 19:22

Nőket molesztált egy részeg bátai férfi

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

50 ÉVE Bűnügy. Kellemetlen incidens zavarta meg a bátai eszpresszó vendégeinek csendes szórakozását. B. L. 27 éves helybeli lakos részegen állított be, s nyomban megkezdte a nők molesztálását. A rendőr távozásra szólította fel. Mivel a felszólítás eredménytelen maradt, a tiszthelyettes megpróbálta kivezetni a helyiségből. Sajnos a férfivendégek „nem vették észre”, mi történik, nem siettek segíteni a nőkkel pimaszkodó részeg eltávolításában. A zászlós az ilyen célra rendszeresített gumibotja azonban – átmenetileg – hasznos pedagógiai eszköznek bizonyult. (Tolna Megyei Népújság 1974. június 25.)

50 ÉVE Pihenő. Akik Szekszárdról Siófok felé haladnak, meglepődve veszik észre, hogy Hőgyész és Szakály között az út melletti pihenőt szorgos kezek milyen vonzóvá varázsolták a közelmúltban. Fatörzsből kialakított asztalok és ülőkék, szalonnasütőhely várja a gondosan parkírozott kiugrónál a pihenni szándékozó utazókat. Ami az út mentén szintén nem lényegtelen, WC is épült a pihenő közelében. (Tolna Megyei Népújság 1974. június 26.)

50 ÉVE Jutalomüdülés. Jugoszláviába küldte a Hőgyészi Állami Gazdaság negyven szorgalmas dolgozóját. A résztvevők a nyolcnapos túra alatt többek között Rijekába, Zágrábba és Ljubljanába látogattak. Augusztusban a gazdaság további negyven helytálló dolgozója romániai jutalomüdülésben részesül. (Tolna Megyei Népújság 1974. június 30.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában