Oktatás

2024.07.06. 09:42

Busáné Jordán Judit Okosító könyvei

Egy budapesti osztály járt Bátaszéken. A Molyhos tölgy, vagy ahogy Busáné Jordán Judit szeretettel becézi, a „Molyhoskánk”, újra a figyelem középpontjába került.

Mauthner Ilona

Ezúttal egy budapesti osztály tette tiszteletét július első hetében az Orbán kápolnánál, hogy találkozhassanak az Okosító könyvek szerzőjével. A gyerekek megismerhették Manó kutyát is, az író elbűvölő főhősét, aki lelkesen üdvözölte kis rajongóit – számolt be az eseményről a BátaszékMost hírportál.

Busáné Jordán Judit Okosító könyvei sokat segítenek a szövegértési nehézséggel küzdő gyerekeknek
Busáné Jordán Judit Okosító könyvei sokat segítenek a szövegértési nehézséggel küzdő gyerekeknek
(Fotó: Nagy Ákos/Facebook)

Okosító könyveket írt a gyerekeknek

Aki esetleg nem ismerné a bátaszéki írót, annak elmondjuk, hogy a szövegértési nehézségekkel kapcsolatban kínál gyógyírt az Okosító zöld könyv. Ezek a következők: A betűtanulási időszak után nincs még a gyerkőc a folyamatos olvasás képességszintjén. Megoldás: szótagolt szövegek, melyek támogatják lassú, még kissé botladozó olvasását.

Nem képes hosszú sorok követésére, folyton eltéveszti hol tart a szövegben. Megoldás: buborékos szerkesztés, mely csak rövid szövegrészeket tartalmaz. A buborékok számozottak, így mindig pontosan tudja hol tart a szövegben.

Első olvasás után nem olvassa újra a szöveget a pontos megértés érdekében. A megoldás: olyan feladattípusok, tanulási technikák, melyek nem direkt módon várják el a szöveg újraolvasását, működésük mégis hatékony.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában