Virágba borult

1 órája

Nem mindennapi látványban van része a bonyhádiaknak

Bonyhádon különleges jelenségre figyelt fel az egyik olvasónk, Helmich Józsefné a helyi buszmegálló közelében: az egyik vadgesztenyefa újra virágba borult.

Farkas Eszter

Ez az október eleji esemény igazi kuriózumnak számít, hiszen a vadgesztenyék általában tavasszal virágoznak, az ősz pedig a lehullott levelek és a fák nyugalmi időszaka.

Valóságos csoda, hogy most virágzik a vadgesztenye Bonyhádon. A fotót bonyhádi olvasónk készítette.
Valóságos csoda, hogy most virágzik a vadgesztenye Bonyhádon. A fotót bonyhádi olvasónk készítette.

A vadgesztenye (Aesculus hippocastanum) gyönyörű, fehér vagy rózsaszín virágai a természet csodáit hirdetik, ám az őszi virágzásra ritkán van példa. Helmich Józsefné megfigyelése rávilágít arra, hogy a természet néha meglepő módon reagál a környezeti változásokra. Az éghajlatváltozás, a hőmérséklet ingadozása és a csapadék mennyisége mind befolyásolhatja a növények fejlődését, és ebben az esetben úgy tűnik, hogy a vadgesztenyék egy második esélyt kaptak a virágzásra.

A helyiek számára ez a látványos esemény egy apró örömforrást jelent, hiszen a virágzó fák nemcsak esztétikai értéket képviselnek, hanem a természet és a fenntarthatóság iránti szeretetet is tükrözik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában