Vád

1 órája

Hamis tanút csinált volna belőle

Büntetőügyben elkövetett hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt emelt vádat egy 38 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Forrás: MW

A vádlott ellen 2023. februárjában indult egy büntetőeljárás, mégpedig nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntettének gyanúja miatt. Abban az ügyben őt már gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság, ismerősét pedig tanúként tervezték kihallgatni. Amikor a vádlott a másik férfi idézéséről tudomást szerzett, személyesen és telefonon is felkereste a tanút, és megpróbálta saját magára nézve kedvező, de valótlan tartalmú vallomástételre, azaz hamis tanúzásra rábírni, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A nyomozó hatóság a másik férfit 2023. április 19-én hallgatta ki tanúként, aki azonban a hatóság előtt a vádlott általi befolyásolási kísérletet feltárta, és a valóságban történteknek megfelelő vallomást tett.

A büntetőügyben elkövetett hamis tanúzásra felhívást a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában