Strandfoci

2024.07.05. 14:45

Az aranyérem a Bonyhád BFC célja a magyar bajnokságban

Egyik, a végső győzelemre esélyes csapatként utazik a balatonlellei magyar bajnokságra a Bonyhád BFC, amely szeme előtt így az aranyérem megszerzése lebeg.

Berg Sándor

A Bonyhádnak nem lesz egyszerű dolga, hiszen a hazai porondon egyik legnagyobb riválisának számító Újhartyán BSC a német válogatottsági rekorder Oliver Romrigot, valamint a svájciak sztárjátékosát, Philip Borert is keretében tudhatja a szinte két sornyi magyar válogatott mellett.

Újabb fontos torna vár a Bonyhád BFC csapatára, ezúttal Balatonlellén
Újabb fontos torna vár a Bonyhád BFC csapatára, ezúttal Balatonlellén
Forrás: Bonyhád BFC

Az aranyéremre leginkább esélyes két gárda egy hónapja a Közép-Európai Kupában (CEBST) kétszer is összecsapott egymással: a csoportkörben a BBFC nyert 4–3-ra, a döntőben viszont három gólos hátrányból fordított a Fabók-csapat, és végül hosszabbításban megnyerte a kupát. Az erőviszonyokat tekintve nagy meglepetés lenne, ha a döntő után nem e két gárda közül emelhetné valaki magasba a serleget.

A Bonyhád BFC sűrű nyarat tudhat eddig is maga mögött, hiszen a CEBST után a portugáliai Európai Bajnokok Tornáján szerepelt sikeresen (a harminchat csapatos ligában a 17. helyen zárt), majd azt követően a kupában védte meg címét Balatonlellén.

Ahhoz, hogy a BBFC jövőre is ott lehessen az Európai Bajnokok Tornáján, ahhoz meg kell nyernie a magyar bajnokságot. Bölcsföldi Zoltán csapatvezető együttese a csoportkör során összecsap a Garvitax-szal, a Balaton Beach Teammel és az Újhartyánnal. A döntőt vasárnap rendezik.

A Bonyhád BFC kerete

Kapusok: Dr. Szabó Szilárd, Ficsór Dávid, Schleinig Máté. Mezőnyjátékosok: Szász Dávid, Adorján Áron, Ágics Péter, Sásdi Bence, Kósa Edmond, Sásdi András, Patócs Richárd, Genczler Kornél, Vénosz Soma, Sebestyén Huba, Guzorán Péter, Szabó Dániel, Kaufmann Bence.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!