Szabadtéren

2024.06.30. 11:00

Sertést és padlizsánt ajánlunk a grillételek kedvelőinek

A nyári hétvégék egyik legkellemesebb programja a szabadtéri grillezés.

Brunner Mónika

Poroljuk hát le a grillsütőt, trombitáljuk össze a családtagokat és a barátokat, és a hétvégi ebédet vagy vacsorát prezentáljuk a szabadban, írja a Mindmegette. Szuper grillrecepteket ajánlanak, az egyik a Tepsis sertésnyárs, amely elkészítése egyszerű, negyvenöt percet vesz igénybe. 

grill tepsis sertésnyárs
A húsos grillételek kedvelőinek: tepsis sertésnyárs 
Fotó: MW

Hozzávalók: 50 dkg sertéstarja, 20 dkg kolozsvári szalonna, 2 fej lila hagyma, 1 darab kaliforniai paprika, só, frissen őrölt bors, 1 teáskanál oregano, 6 evőkanál olivaolaj. Elkészítés: 1. A húst gondosan megtisztítjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. A szalonnát szintén feldaraboljuk, a megtisztított hagymát cikkekre vágjuk. A paprikákat kimagozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. 2. Az előkészített alapanyagokat felváltva nyársakra húzzuk. Sózzuk és borsozzuk az oldalukat, majd meghintjük mindet oregánóval. Felforrósítjuk az olívaolajat, majd a nyársak minden oldalát aranyszínűre sütjük. Végül 180 fokos sütőbe toljuk, és huszonöt percig sütjük. Ha elkészültünk, íme egy másik kitűnő recept a zöldséges ételek kedvelőinek: Sajttal töltött padlizsánbatyu. Ennek már kicsit bonyolultabb az elkészítése, amely fél órát vesz igénybe. 

grill sajttal töltött padlizsánbatyu
A zöldséges grillételek kedvelőinek: sajttal töltött padlizsánbatyu 
Fotó: MW

Hozzávalók: 2 db padlizsán, 230 gramm mozzarella, 16 darab bazsalikomlevél, 2 darab paradicsom, 2 evőkanál olivaolaj, só, 2 evőkanál napraforgómag, 4 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál balzsamecet, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál citromlé, bors. Elkészítés: A padlizsánok szárát vágjuk le, majd hosszában vágjuk fel tizenhat hosszú szeletre (az első és az utolsó szeletet ne számítsuk). A szeleteket sós vízben főzzük körülbelül két percig, majd szűrjük le és szárítsuk meg. A mozzarellát és a két paradicsomot vágjuk fel nyolc-nyolc szeletre. Két padlizsánszeletet tegyünk egymásra keresztben, majd helyezzünk rá egy szelet paradicsomot, sózzuk és borsozzuk meg. Erre tegyünk egy szelet mozzarellát, egy bazsalikomlevelet, majd újra egy szelet paradicsomot, melyet újra sózzunk és borsozzunk meg. A padlizsánok végeit hajtsuk össze. Ilyen módon készítsünk nyolc csomagot, amelyeket tegyünk hűtőszekrénybe körülbelül húsz percre. Majd a padlizsánbatyukat kenjük meg olajjal, és körülbelül tíz percig grillezzük. A paradicsommártáshoz keverjük jól össze a felsorolt hozzávalókat. A grillezett padlizsánbatyukat forrón tálaljuk, szórjuk meg napraforgómaggal, bazsalikommal, és öntsük le paradicsommártással. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában