Csatlakozz!

14 órája

Bárkiből lehet madármegfigyelő

Dombóváron szervezett programokkal várják a madárbarátokat, de otthon is bárki csatlakozhat az Európai Madármegfigyelő Napokhoz.

Révészné Hanol Erzsébet

Hétvégén rendezik az Európai Madármegfigyelő Napokat, amelyet Nemzetközi Madárvédelmi Tanács, a BirdLife International hívott életre még 1993-ban. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely országszerte 18 vármegyében és Budapesten 57 helyszínen várja az érdeklődőket.

Szervezett helyszíneken, de akár otthon is lehet csatlakozni a madármegfigyeléshez
Szervezett helyszíneken, de akár otthon is lehet csatlakozni a madármegfigyeléshez
Forrás: MME

Vármegyénkben Dombóváron várják a madárbarátokat. Szombaton reggel 8 órától madárlesre, gyűrűzési bemutatóra és múzeum látogatásra nyílik lehetőség a Tüske tónál és a Madárvártán. Utóbbi helyszínen, illetve a Béka tavaknál pedig egész nap lesznek programok.

Az összesített magyar eredmény gyarapításához nemcsak szervezett helyszíneinken lehet hozzájárulni, bárki megszámolhatja a kert, az utca, a közeli park madarait. Jegyezze fel a megfigyelés helyszínét (település + vármegye), a résztvevők számát, a megfigyelt madarak összlétszámát, a három leggyakoribb madár nevét és példányszámát (ha nem ismeri a fajokat, csak a számukat), esetleg a ritka vagy érdekes madarak felbukkanását. Ezeket az adatokat kell elküldeni online, illetve okostelefonon is kitölthető elektronikus űrlapon október 6-a vasárnap 16 óráig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában