Vérfagyasztó dekoráció

19 órája

Halloween party ötletek: hogyan dobd fel a bulidat?

Ha szeretnénk egy vérfagyasztóan emlékezetes Halloween bulit szervezni, amelyről minden vendég rémülten, de fergeteges hangulatban távozik, ideje elkezdeni készülni. Összegyűjtöttük a legjobb halloween party ötleteket, legyen szó dekorációkról, hátborzongató játékokról vagy ízletes, de ijesztő nassolnivalókról.

Balogh Éva

A halloween party ötletek között bőven akad minden, ami ahhoz kell, hogy a vendégek garantáltan ne unatkozzanak: kísérteties jelmezversenyek, félelmetes koktélok és olyan rémisztő játékok, mint a kacsintós gyilkos. Érdemes elmerülni az ijesztő részletekben, és a bulit a legemlékezetesebbé tenni az összes vendég számára!

halloween party ötletek
Halloween party ötletek nincsenek töklámpás nélkül Illusztráció: Shutterstock

Halloween party ötletek Sipos-Kokauszki Rékától

Sipos-Kokauszki Réka dekoratőr megosztott néhány egyszerű, de hatásos dekorációs ötletet, amelyekkel emlékezetessé lehet tenni a halloween bulit. "Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég, ha elmegyünk a gyógyszertárba, veszünk fehér gézanyagot, és mondjuk egy műanyag flakonra azt rádobjuk, teszünk bele esetleg egy kis elemes égőt, fekete kartonból szemeket teszünk rá, és bekapcsoljuk az égősort, és ebből párat kitesszünk az ajtó elé, és tessék, máris komplett szellemcsalád fogadja a belépőket" – javasolja Réka.

Ha igazán kreatív megoldásokat keresünk, a papírboltból beszerzett fekete kartonokból készíthetünk boszorkány süvegeket, vagy kivághatunk denevérformákat, denevérszárnyakat, amelyeket csak fellógatunk a házban, vagy elszórunk az asztalon. „ A halloween Magyarországon is elterjedt már, és a legtöbb bevásárlóközpontban, papírboltban, rengeteg helyen tudunk dekorációs kellékeket, mini pókokat, csontvázfejeket kapni olcsón, amikkel még csak kézügyesség sem kell, hogy elkárhozott lelkek tanyájává változtassuk a buli helyszínt" – mondja Réka.

Még ha Réka maga nem is igazán rajong a halloweenért, gyerekei miatt ő is mindig feldíszíti a bejáratot egy-egy töklámpással vagy egyszerűbb dekorációval: „Úgy érzem, lassan meg kell törjek, mert a gyerekeim egyre jobban igénylik, hogy mi is körbejárjuk a falut és gyűjtögessük a csokikat, és az ijesztgetés legyen a középpontban otthon is.”

Tippek és tanácsok- felnőttként is jó móka a játék

Horrorfilm felismerés

Ha már halloween, nem maradhatnak el a horrorfilmek sem! De hogy ne laposodjon bele a buli egy kétórás filmezésbe, jó tölet filmfelismerés játékot szervezni. Ki kell választani egy jelenetet, majd kitalálni, melyik ikonikus alkotásból való. Extra pont jár annak, aki a rendezőt is meg tudja nevezni! Akár tétmérkőzéssé is alakulhat a játék: aki a legkevesebb jelenetet ismeri fel, őt éri a megtiszteltetés, hogy megsétáltatja a házigazda zombijelmezbe öltözött macskáját.

Szellemtörténet-láncreakció

Nincs Halloween igazi szellemtörténet nélkül! De ahelyett, hogy ismert sémákat mesélnének újra, érdemes egy saját kísértet sztorit kitalálni. A társaság egy tagja elkezdi a rémtörténetet, majd a zseblámpával a következő mesélő felé világít, aki folytatja. Minél furább, annál jobb!

rémes desszertek
A képzelet szab csak határt a „rémes” party falatoknak (kép: illusztráció)

Egy igazán rémes koktél bár és az ijesztő nassolnivalók

Az étel sem maradhat iszonytól mentes! Szellemalakú kekszek, „véres”, pókhálós cupcake-ek, vagy boszorkányujj formájú sós rudak. A vendégek garantáltan félig elborzadnak, félig pedig jókat kuncognak majd a kreatív falatokon. Jöjjön egy kis ízelítő az ötletekből: 

Boszorkányujj Kekszek

A Halloween buli igazán izgalmas elemévé válhat ez a ropogós, mandulás finomság, a boszorkányujj keksz. 

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 100 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/2 teáskanál mandulaaroma
  • Manduladarabok (a körmöknek)
  • Eper- vagy málnalekvár (a "vér" hatásért)

Elkészítés: A vajat és a cukrot habosra kell keverni, majd hozzá kell adni a tojást, a vaníliakivonatot és a mandulaaromát. A lisztet fokozatosan hozzá kell keverni, amíg egy sima tésztát nem kapunk. A tésztát hűtőben pihentetni kell körülbelül 30 percig. A tésztából kisujjnyi darabokat kell formálni, és mindegyik végére egy manduladarabot kell tenni, hogy úgy nézzen ki, mint egy köröm. A kekszeket 180°C-on 10-12 percig kell sütni, majd a végén a mandulák köré egy kevés piros lekvárt kell tenni, hogy igazán vérfagyasztó hatást keltsenek.

Tökös-fűszeres latte

Ez a krémes és fűszeres ital tökéletes választás egy halloween bulira, és garantáltan felmelegíti a hangulatot.

Hozzávalók:

  • 2 bögre tej
  • 2 evőkanál tökpüré
  • 1-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • fél evőkanál tökös pités fűszer
  • fél csésze erős kávé
  • tejszínhab (tálaláshoz)

Elkészítés: A tejet a tökpürével és a cukorral össze kell keverni egy lábasban, és közepes hőmérsékleten melegíteni, hogy ne forrjon. Ezután le kell venni a tűzről, és gyors keveréssel hozzáadni a vaníliát, a tökös pités fűszert és a kávét. Végül bögrékbe kell tölteni, és tejszínhabbal díszíteni.

Forralt fűszeres cider

Ha egy kis extra izgalomra vágyik az italok terén, érdemes elkészíteni a forralt fűszeres cidert. Ez a különleges koktél nemcsak ízletes, de a hűvös őszi estéken garantáltan felmelegít mindenkit.

Hozzávalók:

  • 1 liter cider
  • pár cent Calvados
  • fél narancs vagy citrom leve
  • 1 rúd fahéj
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 4 szem szegfűszeg

Elkészítés: A cidert a fűszerekkel össze kell keverni, és lassú kevergetés mellett melegíteni addig, amíg még nem forr fel a folyadék. Ezután poharakba kell tölteni, és már kínálható is, hogy a vendégek kellőképpen felmelegedjenek – és talán még egy kis bátorságot is szerezzenek a kísérteties játékokhoz!

Vérfagyasztó halloweeni zenék

Ha minden előkészülettel megvagyunk, az utolsó és egyben talán a legnehezebb mozzanat a felkészülésben, a zenék kiválasztása. Érdemes néhány klasszikus, kísérteties dallamot választani, hogy a vendégek már a bejáratnál érezzék, itt valami nagyon ijesztő készül. Ha pedig nincs öteltünk vagy tapasztalatuk a zenei válogatások készítésében, itt egy bevált toplista kifejezetten ilyen bulikra. 

Nos, ezzel a temérdek ötlettel felszerelkezve már csak egyetlen dolog van hátra: túlélni a bulit! És semmi pánik, ha valaki túl sok tökös lattét iszik, a boszorkányok elvarázsolják majd a másnaposságot... Ez a pletyka kering a túlvilágról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában