Nagy volt az érdeklődés

2024.06.27. 07:00

Piac: a dinnye, a barack,a csemegekukorica volt a sláger

Közösségi hely lett a szekszárdi piac, sok ember megfordul itt. Jókat beszélgetnek, a téma általában vagy az időjárás vagy a magas árak. A választék bőséges volt szerdán is, és érdeklődőből sem volt hiány.

Mauthner Ilona

Dinnyéből – sárga, görög változat – színes volt a kínálat, minden eladó azt állította: ez már hazai. A piros bélű, görögdinnye kilójáért 550-590 forintot kértek, a sárgadinnyéért 350-450 forintot. Az egyik termelő a kisebb méretű sárgadinnyét darabra adta, 200 forintért. Barackból is bőséges volt a kínálat, az őszibarack kilóját 750 -800, a sárgabarackét 450 -800 forintért mérték. Sokan vásároltak meggyet is, volt akinek sikerült 600 forintért venni egy-egy kilót, de jellemzően 900 forintért adták.

pac, szekszárd, sárgadinnye
Kapós volt a sárgadinnye (Fotó: Makovics Kornél)

Az egyik termelő, a kisebb méretű sárgadinnyéje darabját 200 forintért adta.

Olcsóbb lett a lecsópaprika

Megjelent a csemegekukorica is, 290 forint volt a legolcsóbb ár. A lecsónak való paprika kilóját 650 forintért, hozzá a paradicsomot 750-ért adták. Kapós volt még a kovászolni való uborka is, kilóját 650-900 forintért adták, hozzá a kapor csokorjáért 200 forintot kértek. A kápia paprika kilója viszont 1200 forintba került. Az új burgonya már olcsóbb a piacon, mint az üzletekben, mert kilóját 350 forintért adták. 

A sárgahüvelyű bab kilója 2200 forint

Hasonlóan jobban megéri sárgarépát, petrezselymet venni a piacon, mint az üzletekben, mert ott az olcsóbb. A tök kilójáért is kevesebbet kértek mint egy hete, viszont a sárgahüvelyű bab ára horribilis volt, kilójáért 2200 forintot kértek, és ez volt a legolcsóbb ár ebből a termékből. A karfiol kilója itt is drága – bár olcsóbb, mint az üzletekben – 1700 forintot kértek érte. 

szekszárd, piac
Bőséges volt a választék a szerdai szekszárdi piacon (Fotó: Makovics Kornél)

A lekvárnak való gyümölcsből sok fogyott

Ami pedig a vásárlókat illeti, a legtöbben a dinnyéből vásároltak pár kilót, kapós volt a 200 forintos darabáron a sárgadinnye, egy-egy csemegekukorica és némi gyümölcs látszott a szatyrokban. Az egyik vásárló elmondta, gondolkodott azon, hogy vesz levesnek, 30 deka sárgahüvelyű babot, de még annak az árát is soknak tartotta, így lebeszélte magát róla. Egy másik vásárló meggyet vett, és pár kiló sárgabarackot, mindkettőből lekvárt készít majd. Sokszor készít az unokáinak palacsintát és abba nagyon jó a lekvár, és a sajátnál nincs jobb, mondta egy másik vásárló.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!