Hajdan

2024.06.29. 20:47

Kuvaitba exportált mézet a tamási Kop-Ka ÁFÉSZ

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: Getty Images

40 ÉVE Fárasztó, nagy türelmet, hozzáértést és nem csekély művészi érzéket igénylő munka végéhez ért Csankó Zoltán és Nepp Dénes bőrdíszműves mester. A Szilvásváradi Á. G. megrendelésére parádés négyesfogat-szerszámot készítettek, mellyel a nyári fogathajtó világbajnokságon indul majd lovaival a nagy hírű Bárdos György. Mintául egy szakkönyvben megjelent fénykép szolgált, melyet nagyítóval vizsgáltak meg. Ez a múlt század 70-es éveiben Rudolf trónörökös megrendelésére készült híres szerszámot ábrázolta, melyet a szekszárdi mesterek most valósággal újjá költöttek. (Tolna Megyei Népújság 1984. június 19.)

40 ÉVE Pempős méz – Kuvaitba. Hetvenötezer doboz pempős mézet szállított a tamási Kop-Ka ÁFÉSZ a Hungaronektár és a Monimpex közvetítésével a napokban kuvaiti exportra. Most kezdték meg előkészíteni a szeptemberben indítandó újabb szállítmányt. (Tolna Megyei Népújság 1984. június 20.)

40 ÉVE A szekszárdi totózóban Fritz János, Mocsári János, Papp Lászlóné és Kolláth András sárpilisi lakosok 182 944 forintot vettek fel, a 23. játékhéten elért négytalálatos szelvényükért. A lottózóbrigád hét hónapja játszik együtt, eddig ez volt a legnagyobb nyereményük. (Tolna Megyei Népújság 1984. június 21.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!