Mérséklődik a meleg

2024.07.01. 10:33

Narancssárga figyelmeztetést adtak ki térségünkre

Hétfőn a kora esti órákban hidegfront érkezik, a szél este 7 óra körül fordul északira.

Mauthner Ilona

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Narancssárga figyelmeztetést adott ki térségünkre a HungaroMet. Hétfőn a kora esti órákban hidegfront érkezik, a szél este 7 óra körül fordul északira. Az éjszaka során zivatarok várhatók Tolna vármegye egész területére.

Kedden térségünkben mérséklődik a meleg

Fejfájás, ingerlékenység

A front által leginkább érintett nyugati és középső területeken fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet a frontérzékenyeknél. A front mögött feltámadó északnyugati szél tovább fokozhatja a fejfájásos tüneteket, illetve ingerlékenységet, frusztráltságot okozhat.

Záporok, zivatarok kedden is több helyen előfordulhatnak, melyek környezetében felerősödhetnek az asztmások és a pázsitfűfélékre allergiások panaszai. A legmelegebb órákban ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a szabadban! Könnyen napszúrást kaphatunk, főleg 10 és 16 óra között, amikor országszerte nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában