Elkezdődött a szezon

2024.07.03. 10:24

Trükkök, hogy jól válasszunk: ilyen a finom dinnye

Mauthner Ilona

Idén a dinnyeszezon korábban kezdődött, viszont a magyar dinnyék csak a napokban érkeztek meg a kereskedők kínálatába. A kilós áraik egyelőre még magasak, így nem mindegy, hogy a pénzünkért milyen minőségű dinnyét kapunk.

Van néhány trükk, amivel kiválaszthatjuk a finom dinnyét
Van néhány trükk, amivel kiválaszthatjuk a finom, mézédes dinnyét
Fotó: Makovics Kornél / Forrás: Tolnai Népújság

Kóstolás nélkül is választhatunk finom dinnyét

Néhány trükkel viszont akár kóstolás nélkül is megállapítható, melyik lehet finom, minőségi görögdinnye a boltok, piacterek kínálatában. Soroljuk az Agroinform tippjeit a megfelelő dinnye kiválasztásához. Annál érettebb és finomabb lehet a görögdinnye, minél zöldebb, fényesebb és sötétebb a héja. A csíkos fajtáknál a halvány, vajszínű csíkok is jelzik az érettséget.

Félrevezető lehet a kongó hang

Félrevezető lehet a kongó hang a kopogtatásnál! Az érettség mellett utalhat a gyümölcs nagy víztartalmára is.
Nem érdemes venni sérült dinnyét. A nagy rakásba alul lévő görögdinnyék megsérülhetnek, és könnyebben romlásnak indulhatnak.
Helytelen gyakorlatnak számít a dinnyék tűző napon tárolása. A kánikulában felgyorsul a felmelegedett gyümölcs romlása. Kerüld az így tárolt dinnyéket!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában