Teol.hu podcast

2024.07.05. 18:45

A krízis kezelése minden korosztálynál szükséges

Vannak olyan élethelyzetek, amikor minden egészségesen működő ember számára szükséges a lelki segítségnyújtás, amely megakadályozza a személyiség összeomlását, a testi tünetek kialakulását vagy a tünetek krónikussá válását.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Csorba-Mácz Katalin pszichológus

Forrás: TEOL

A krízis egy olyan élethelyzet, amikor szembesülünk valamivel, amiről nem tudjuk, hogyan oldhatnánk meg, de kilépni, elmenekülni sem tudunk a helyzet elől, muszáj szembenéznünk vele. Lehet teljesen normális, ami az életünket kíséri kiskorunktól kezdve, és lehet olyan, ami váratlanul jön, mint egy baleset. 

A kríziskezelésben nyújt segítséget Csorba-Mácz Katalin pszichológus is, aki eddig kamaszokkal foglalkozott csupán egy középiskolában, de nemrég magánrendelését is megnyitotta, ahol felnőtteket fogad.

Katalin szerint mindegy, hogy a krízis melyik életkorban érkezik, mert mindenképpen nehéz helyzet elé állítja az embert, a legfontosabb, hogy minél előbb kapjon mindenki szakmai segítséget annak feldolgozásához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában