Tikkasztó hőség

2024.08.25. 12:03

Az angol gyep álma és a valóság zöldellő gyomjai

Van az a szép álom, amit minden kerttulajdonos dédelget a lelke mélyén: egy tökéletes, makulátlan angol gyep, amit még az Epsomi derby lovai is megirigyelnének. Amikor valaki belevág ebbe az álomba, elképzeli a smaragdzöld fűszőnyeget, amelyen mezítláb sétálva talán még Shakespeare is szonettet írt volna. De aztán jön a valóság… és a nagy szárazság.

Balogh Éva

Képünk illusztráció: Shutterstock

Ahogy az idei nyár kíméletlenül perzseli a kertet, úgy válik világossá, hogy a gyep nem bírja a kiképzést. A fű kiég, elszárad, és ott marad az ember egy kopasz, sárguló kerttel, amit legfeljebb egy sivatagi teve dicsérhetne meg. Ám a gyomok makacsul, szinte diadalittasan zöldellnek a kiszáradt gyep helyén!

Hát nem ironikus? Miután az összes fűszál megadta magát a hőségnek, a gazok vidáman burjánzanak. Talán rossz ötlet volt olyan nagyon ragaszkodni a gyephez. Ha jobban belegondolok, a tyúkhúr és a porcsin kifejezetten finomak salátának is. Érdemes hát megfontolni a természet saját ajánlatát. Lehet, hogy nem lesz elegáns, de legalább zöld marad.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában