Konyhaművészet

2024.09.13. 07:00

Bonyhádon mindenki ismeri a kenyeres lányt

Vincze Viktória, a tehetséges privát szakács, gyermekkora óta szorosan kötődik a gasztronómiához. Mostanra országos ismeretségre tett szert, sikereiről számolt be portálunknak.

Farkas Eszter

Vincze Viktória, a bonyhádi kenyeres lány eredetileg mezőgazdászként kezdte pályafutását, de végül a konyhában találta meg igazi hivatását. A konyhaművészet iránti szeretete nagymamájától ered, aki minden hajnalban finomságokat készített a családnak, és Viktóriát is bevonta a főzésbe. Így amikor édesanyává vált, természetes volt számára, hogy folytatja ezt a hagyományt. A család számára készített ételek fotóit rendszeresen megosztotta a közösségi médiában, és hamarosan felkérések érkeztek különböző eseményekre.

Vincze Viktória, azaz a kenyeres lány modern módszerekkel próbálja a hagyományos ételeket életben tartani.
Vincze Viktória, azaz a kenyeres lány modern módszerekkel próbálja a hagyományos ételeket életben tartani.
Fotó: Beküldött fotó

A kenyeres lány odafigyel mindenkire

Viktória nem elégedett meg csupán a hagyományos főzéssel, a fine dining világába is belekóstolt, ahol az ízek és textúrák mesteri kombinációjának megszállottjává vált. Bár anyaként nem vágyott éttermet nyitni, a privát szakácskodás terén egyre magasabb színvonalra törekedett. 

– Látom, hogy az embereknek igénye lenne színvonalasabb eseményekre a környékünkön is, ezért először szerveztem egy borvacsorát, amelyre túljelentkezés volt, most pedig Dobos Dáviddal szervezünk egy whiskey-vacsorát, ahol a minőségi italok és a hozzájuk illő ételek harmóniája nyújt maradandó élményt a vendégeknek. 

Viktória munkássága egyébként egy olyan különleges eseménnyel indult a nyáron, mint a Jägermeister házibuli, ahol hamburgereket és sülthúsokat készített, de családi rendezvényekre és esküvőkre is gyakran hívják.

Több nagyobb eseményre kapott meghívást

Egyik legemlékezetesebb felkérését az idei Anna-bálra kapta, ahol a számos szakács közül ő is a főséf mellett bizonyíthatta tehetségét. Viktória számára fontos a hagyományok megőrzése, de a modern technikákat is szívesen alkalmazza. A sous vide-álás és a rilette készítés sem áll tőle messze, ahol a hús lassan, alacsony hőmérsékleten puhul meg, hogy a legfinomabb állagot érje el.

Viktória elkötelezettsége nemcsak a minőségre, hanem az emberekre is kiterjed. Minden vendégére odafigyel, legyen szó cukorbetegekről vagy más speciális igényű személyekről. 

– Senki felkérésének nem tudok nemet mondani, hiszen mindenki megérdemli, hogy a lehető legfinomabb ételeket fogyaszthassa betegségtől, vagy ételallergiától függetlenül. Viktória elmondása szerint, ezért is szeretne a jövőben workshopokat szervezni, hogy tudását másoknak is átadja. Ez a hozzáállás nemcsak a vendégeivel való kapcsolatában, hanem a családja iránti elkötelezettségében is megmutatkozik.

Az új kenyeret is ő készítette Bonyhádon

Viktória kiemelte, hogy a kihívásokra mindig nyitott, és számos eseményre fogadott el felkérést. Augusztus 20-án például két darab két kilogrammos kovászos kenyérrel készült, amely a bonyhádi augusztus 20-ai rendezvény egyik csúcspontja volt. 

– Itt, Bonyhádon kenyeres lánynak is hívnak, mert rengeteget posztolok különböző általam készített pékárukról. 

A jövőben kenyér workshopokat is tervez, hogy megossza tudását az érdeklődőkkel. Több település vezetőjével is jó kapcsolatot ápol. 

– Az egykori medinai polgármesterrel, Vén Attilával is nagyon jó munkakapcsolatban álltunk, de a leköszönő zombai polgármester búcsúztatójára is engem kértek fel, erre a jövőhét folyamán kerül sor.

Vincze Viktória számára a fine dining nem csupán egy étkezési stílus, ez az a mód, ahogy a vendég otthonában is éttermi élményt varázsol. Célja, hogy minden egyes alkalommal maradandó élményt nyújtson, összekötve a hagyományokat a modern gasztronómiával. Az étel iránti szeretet, a minőségre való törekvés és a vendégek iránti figyelem emeli ki a többi szakács közül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában