Német nemzetiség

2024.09.17. 17:30

Füller Imre új tisztséget tölt be Bonyhádon

Idén májusban új fejezet kezdődött a Bonyhádi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület életében, amikor Füller Imrét választották meg új vezetőjüknek. Füller Imre a német nemzetiségi hagyományok elkötelezett ápolója, aki az egyesület megalakulása óta tagja a közösségnek.

Farkas Eszter

Füller Imre agrármérnök, agrárközgazdász két éve vonult nyugdíjba, miután a Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehette át Nagy István agrár­minisztertől. Bár nyugdíjazása után nem vállalt már más pozíciókat, az egyesület vezetését örömmel fogadta el az egyesület májusi közgyűlésén.

Füller Imre a bonyhádi egyesület új elnöke
Füller Imre a bonyhádi egyesület új elnöke
Fotó: Farkas Eszter

Az új elnök tevékenysége az egyesület iránti elhivatottságáról tanúskodik. Füller Imre agrármérnökként és agrárközgazdászként hosszú és sikeres pályafutást tudhat maga mögött, és számos szakmai kitüntetés birtokosa. „ A bonyhádi Pannónia Részvénytársaságnál 1985-től tizenöt éven át volt állattenyésztési ágazatvezető, 2000-től a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének ügyvezető igazgatója lett, 2009-től pedig az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft. Felügyelő Bizottságának elnökhelyettese. Ugyanebben az évben lett a Debreceni Egyetem docense, majd 2010-től a Georgikon címzetes egyetemi docense.” Bonyhádi származása és a helyi közösség iránti elkötelezettsége teszi őt ideális vezetővé, aki nagy hangsúlyt fektet a német nemzetiségi kultúra megőrzésére és népszerűsítésére.

Kórustalálkozó a Német Házban

Az egyesület legutóbbi rendezvényén, augusztus 31-én kórustalálkozót rendeztek a bonyhádi Német Házban, amely az egyesület egyik legnagyobb eseménye volt ebben az évben. Négy kórus lépett fel: a Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Rónai Józsefné Kórusa, a Kakasdi Német Nemzetiségi Kórus, a „Mondschein” Szekszárdi Német Nemzetiségi Kórus Egyesület és a Szuloki Német Nemzetiségi Kórus. 

 Négy kórus lépett fel a találkozón (beküldött fotó)

– A fellépések után a találkozó öröménekléssel zárult, amely minden résztvevő számára emlékezetessé tette a napot. A kórustalálkozó remek alkalom volt a közösség megerősítésére és a német kulturális értékek bemutatására.

Közelgő Programok

A Bonyhádi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület aktívan vesz részt vármegyénk különböző programjain. 

– A közeljövőben két programon is részt veszünk. A hétvégén, szeptember 21-én rendezik meg Nagymányokon a Rétesfesztivált, amelyen az egyesületünk kórusa is fel fog lépni. Ezt követően október 5-én az Egyesületek Találkozója zajlik Bonyhádon, ahol a helyi civil szervezetek bemutatják tevékenységüket. 

Füller Imre szakmai múltja és a német nemzetiségi kultúra iránti elkötelezettsége biztosítja, hogy az egyesület vezetése jó kezekben van, és a közösség továbbra is gazdagíthatja Bonyhád kulturális életét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában