Vármegye III-as foci

2024.09.13. 08:30

Hosszú futball nélküli időszak zárul le hétvégén Gyönkön

Egy elhalasztott és egy elmaradt mérkőzés után a hétvégén megkezdi szereplését a vármegyei III. osztály keleti csoportjában a Gyönki SE, amely három év után lép újra pályára.

Berg Sándor

A gyönkiek legutóbb 2021 novemberében az Izmény együttesét fogadták a harmadik vonalban (és kaptak ki 9–4-re), mielőtt jelezték a megyei szövetség felé, hogy a tavaszi szezonban már nem tudnak kiállni. Most, közel három év után azt a Decset látják vendégül, amely öt év után a címvédő Madocsa elleni hazai 6–0-s vereséggel tért vissza a futball vérkeringésébe.

Közel három év után játszanak mérkőzést Gyönkön
Közel három év után játszanak mérkőzést Gyönkön
Fotó: Makovics Kornél - archív

Három csapat indította két győzelemmel a szezont, közülük a Madocsa a györkönyieket, a Németkér az őcsényieket fogadja, a Sióagárd pedig  a szintén veretlen Dunaszentgyörgyhöz látogat.

Tolna Vármegyei III. osztály, Kelet, 3. forduló
Szeptember 14., szombat: Nagydorog KSE–Tolna VFC-Bogyiszló, Dunaszentgyörgyi SE–Sióagárdi SE 16.30 óra
Szeptember 15., vasárnap: Gyönki SE–Decs LSE 14, Szedresi SE–Gyapa Derbi SE, Németkéri SE–Őcsény SK, Madocsa SE–Györköny SE 16.30 óra
Szabadnapos: Kajdacsi SE

Nyugaton a címvédő Tamási II egy 19–0-s sikerrel „köszönt be”, és esélyesként utazik az előző idény bronzérmeséhez Iregszemcsére is. Dalmandon vasárnap a jó ebédhez a gól és pont nélküli csapatok mérkőzése szól majd a Kaposszekcső-Csikóstőttős ellen, a Majos második csapata pedig – a várhatóan tavaszig tartó pályafelújítás miatt – Bonyhádon fogadja a döbröközieket.

A listavezető Magyarkeszi a mögöttünk hagyott idényben Keleten bronzérmet szerző pálfaiakat fogadja, a Nak bemutatkozására ugyanakkor tovább kell várni, a Tolnanémedi elleni hazai bajnokiját majd csak november 16-én játssza.

Tolna Vármegyei III. osztály, Nyugat, 3. forduló
Szeptember 14., szombat: Majosi SE II–Döbröközi KSE 14 óra (Bonyhádon játsszák)
Szeptember 15., vasárnap: Dalmandi SK–Kaposszekcső-Csikóstőttősi KSE 12, Magyarkeszi KSE–Pálfai SE 16.30, Iregszemcsei SE–Tamási 2009 FC II 16.30 óra
Szabadnapos: KSE Zomba

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!