Európai Mobilitási Hét

2024.09.13. 07:30

Autómentes nap Szekszárdon – vándorserleg vár a legtekerősebb osztályra

Szeptember 28-án Szekszárdon is megrendezik az autómentes napot az Európai Mobilitási Hét keretében. A városi bringatúrán az iskolai osztályok mérhetik össze erejük, hogy elnyerjék az Autómentes napi Vándorserleget, amelyet a legnagyobb létszámmal résztvevő csapat egy évig őrizhet.

Balogh Éva

Az esemény szervezői a Szekszárdi Klímakör és a Zöldtárs Alapítvány, hozzájuk Szekszárd önkormányzata is csatlakozott. Az iskolai osztályok számára már most érdemes elkezdeni a felkészülést és a szervezést, hiszen a nevezési feltételek egyszerűek: az osztályoknak szeptember 28-án, szombaton 10 óráig kell nevezni az indulás helyszínén. A nevezés során az iskola nevét, címét, az osztály és osztályfőnök nevét, valamint a résztvevők létszámát és a képviselő elérhetőségét kell megadni. Ehhez azonban a toborzást ideje elkezdni. 

Szeptember 28. – autómentes nap Szekszárdon (Beküldött fotó)

A verseny célja, hogy minél több diák, szülő és testvér vegyen részt rajta, hiszen mindenki számít. A létszámellenőrzés a Prométheusz parkban lesz, ahol a szervezők feljegyzik az osztályok résztvevőit. A legnagyobb létszámmal érkező osztály elnyeri a Vándorserleget, amit egy évig őrizhet, és a nevüket is belevéshetik az emléktárgyba. 2022-ben a szekszárdi PTE Gyakorló 3. a osztálya vitte el a serleget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában