Vigyázzon!

2024.01.23. 15:00

Feltört profil mögül, kamu sorsolással próbálnak pénzt kicsalni

Legyen gyanús, ha egy látszólagos ismerős üzenetben kéri el a telefonszámot, de nem hív fel, hanem SMS-ben kezd üzengetni!

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

Feltört Facebook-profil mögé bújva próbált többeket átverni egy csaló. Debreceniné Farkas Edit, a Tolna Vármegyei-Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy az elmúlt napokban több, ugyanabba az ismerősi körbe tartozó internetező keresete meg a rendőrséget. Arról számoltak be, hogy közös ismerősük a Messengeren kérte el a telefonszámukat, de aztán nem hívta fel őket, hanem SMS-ben küldött sorsolással kapcsolatos üzeneteket. Egy 75 ezer forintos nyereményre hivatkozva szerette volna megtudni a bankkártyaadataikat, mondván, így tudja az összeget célba juttatni.

A bejelentők mindegyike elutasította a furcsa kérést, mivel sok csalásról hallottak már, tudják jól, ha valakitől pénzt várnak, elég a számlaszámot megadni. A Tolna vármegyei rendőrök továbbra is kérik az emberektől, hogy a bankkártyaadataikat és a biztonsági kódjaikat még egy látszólagos ismerős kérésére se adják ki soha. Legyen gyanús, ha egy látszólagos ismerős üzenetben kéri el a telefonszámot, de nem hív fel, hanem SMS-ben kezd üzengetni!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában