Tűz

2024.07.23. 10:50

Étolajsajtoló üzem területén csaptak fel lángok

Hétfőn éjfél után fél órával érkezett riasztás Faddról, mert egy épület lángolt. Elsőként a helyi önkéntesek értek a helyszínre, majd folyamatosan érkeztek további tűzoltó-egységek.

Révészné Hanol Erzsébet

Teljes terjedelmében égett egy étolajat sajtoló üzem 80 négyzetméteres raktára, valamint a mellette található szintén téglafalazatú, 200 négyzetméteres présüzem tetőszerkezete július 23-án, az éjszakai órákban Faddon. A nagyközség önkéntes tűzoltó egyesületének Facebook-oldalán azt írják, hogy éjfél után fél órával érkezett a riasztás egy Táncsics utcai címre. A felderítés két irányból történt, így gyorsan kiderült, hogy az étolajsajtoló üzem melléképületének tetőszerkezete ég.

Több település tűzoltói együttes erővel fékezték meg a tüzet
Több település tűzoltói együttes erővel fékezték meg a tüzet
Forrás: Faddi ÖTE

Öt település tűzoltóit riasztották az esethez

Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a paksi és a szekszárdi hivatásos, a tolnai önkormányzati, valamint a helyi önkéntes tűzoltók öt vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A munkát a kalocsai vízszállító is segítette. 

A tűz eloltását követően hőkamera segítségével vizsgálták át a még esetleg izzó gócpontokat. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálatot indít a tűz keletkezési körülményeinek tisztázása érdekében.

Az étolaj sajtoló üzem melléképületének tetőszerkezete égett
Az étolaj sajtoló üzem melléképületének tetőszerkezete égett
Forrás: Fadd ÖTE

A faddi önkéntesek Facebook-bejegyzésében azt is kiemelték, hogy a gerjeni különítményük is részt vett az oltásban, illetve köszönik a civileknek, hogy segítettek a tömlők fektetésében, a föld alatti tűzcsapok felkutatásában, továbbá hálásak nekik a frissítőként hozott hideg vízért, üdítőkért. Volt, aki több kilométert kerékpározott azért, hogy ellássa a beavatkozó egységeket itallal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában