Lépcsőfutás

3 órája

Huszonkét emeletnyi poklot küzdöttek le tűzoltóink

Huszonkét emeletet küzdöttek le Tolna vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltói a Flashover 24 elnevezésű lépcsőfutó versenyen.

Teol.hu

A Magyar Tűzoltó Sportegyesület szervezésében megrendezett versenyen a fővárosban, a Semmelweis Egyetem épületének lépcsőházában tízen álltak rajtvonalhoz vármegyénk színeiben. A versenykiírás szerint „22 emeletnyi pokol” várt a tűzoltókra, akik próbára tehették fizikai állóképességüket és szakmai tudásukat egyaránt – derült ki a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményéből.

A nem mindennapi kihívást a magas épület lépcsőházában kijelölt útvonalon teljes védőruházatban és légzőkészülék használata mellett kellett teljesítenie a tűzoltóknak, amely leküzdését további feladatok nehezítettek. Az indulóknak a rendkívüli fizikai igénybevétel mellett akkumulátoros feszítő segítségével ügyességi feladatot kellett végrehajtaniuk, csapszegvágóval megjelölt láncelemet kellett elvágniuk, kézi tűzoltókészülékeket a megfelelő helyre kellett vinniük, 80 kilogrammos bábut Heimlich-féle műfogással az adott helyre húzniuk, továbbá a szerelési szabályzatban leírtak szerint a feladatsorban nevezett tömlőket szabályosan kapcsolniuk.

A youngster korcsoportban Csikos Bence (Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság) a harmadik helyen végzett, míg Turcsán Tamás (Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság) a dobogó legmagasabb fokára léphetett fel. Oldies korosztályban Nagy Kornélé (Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület) lett az aranyérem. A hölgyek között Illés Eszter (Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület) végzett az első helyen.

További tűzoltóink is kiváló időeredménnyel értek célba. A Bölcskei Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől Lóki Dominik és Mihálovics Lajos, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságtól Vitos Gábor, a Fadd Nagyközségi Tűzoltó Egyesülettől Szalai Ákos, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról pedig Szuprics Ferenc és Turcsán Márk tűzoltók képviselték a vármegyét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában