Érdemes felkészülni

2 órája

Két ciklon közeleg: drámai időjárás várható Tolna vármegyében

Tolna vármegyében az időjárás az elkövetkező napokban szinte minden arcát megmutatja: két ciklon érkezése változatos viszonyokat teremt. Az időjárási előrejelzések szerint az esős, viharos időszakokat napos, szélcsendes órák váltják, és többször is eleredhet az eső az országnak ezen a részén.

Bencze Péter

Esernyőre, széldzsikre, de olykor csupán egy pólóra lesz szükség a következő napokban. Mutatjuk, miként alakul az időjárás Tolna vármegyében a következő napokban.

időjárás, időjárási előrejelzés
Igazán változatos időjárás várható a következő napokban Tolna vármegyében. Fotóillusztráció: Magyar Nemzet

Változatos időjárás ciklonokkal: zivatarok és napsütés

Az első ciklon pénteken délelőtt érkezik erős széllökésekkel és felhőszakadásokkal. A napközbeni maximum hőmérséklet 14–16°C között alakul, míg éjszaka 9–11°C-ra hűlhet a levegő. A szél délután fokozódik, a legerősebb lökések elérhetik a 60–70 kilométer/órás sebességet, főként a megye nyugati részein. Záporok, zivatarok is kialakulhatnak, így érdemes esernyővel és viharkabáttal készülni.

Szombat: tovább erősödik a vihar

Szombaton – az előrejelzések alapján – a második ciklon betörése még intenzívebbé teszi az időjárást. A nappali csúcshőmérséklet már csupán 12–14°C körül várható, éjszaka pedig 7–9°C-ra hűl vissza a levegő. A szél még erősebbé válik, egyes helyeken akár 80 kilométer/órás széllökéseket is mérhetnek. Főként a vármegye déli és keleti részein számíthatunk kiadós esőkre, helyenként villámlással és dörgő zivatarral.

Vasárnap: felhős reggel, napsütéses délután

Vasárnapra a ciklonok hatása fokozatosan mérséklődik, de a napot még felhős, esős reggel indítja. A délutáni órákra azonban kitisztul az ég, és némi napsütés is várható. A napközbeni csúcshőmérséklet 15–17°C között alakul, éjszaka pedig 8–10°C-ra hűl a levegő. A szél is enyhül, már csak 30–40 kilométer/órás sebességű széllökések várhatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában