Fogathajtás

2 órája

Tolnai sikerek Mözsön a fogathajtó bajnoki döntőkön

Országos bajnoki fogathajtó döntőket rendeztek hétvégén a mözsi lovaspályán, ahol a Tolna vármegyei lovasok is szép eredményeket értek el.

Teol.hu

Rengeteg eső esett a múlt hét második felében Mözsön is, ez azonban nem tudta megakadályozni, hogy a Tolna-Mözsi Lovas Egyesület a hétvégén megrendezze történetének első országos fogathajtó bajnoki döntő versenyeit – magas színvonalon, valamennyi résztvevő megelégedésére. Mondhatni: a mözsi rendezők és a mözsi lovaspálya is kiválóan állta a sarat.

Remek versenyek zajlottak a mözsi lovaspályán a fogathajtó bajnoki döntő alkalmával
Remek versenyek zajlottak a mözsi lovaspályán a fogathajtó országos döntő alkalmával
Fotó: Domokos Gábor

A versenyre összesen közel száz fogathajtó nevezett, az ország tizenhárom vármegyéjéből, Győr-Moson-Soprontól Szabolcs-Szatmár Beregig. Tolnából a házigazda Tolna-Mözsi LE mellett a Pincehelyi LSE, a Regölyi LE, a Szakályi Lovassport Egyesület, a Zombai Lovasklub Egyesület és a Paksi Fogat Sport Egyesület képviseltette magát.

Szombaton a póni kettesfogatok CAN-C (P2) egyéni ob döntője zajlott, ahol mindjárt Tolna vármegyei siker született. Az egyik legnépesebb mezőnyű versenyszámban az első helyet Bőhler Péter (Zomba) szerezte meg, míg a 2. helyen Dölles Csaba (Pincehely) végzett. A póni kettes csapatbajnokságot pedig Tolna vármegye I. csapata nyerte. A póni egyesfogat CAN-C (H1) egyéni bajnokság versenyében szintén népes mezőny indult, a legjobb Tolna vármegyei eredményt Ritecz Péter (Tolna-Mözs) érte el, ő a 11. helyen végzett. A póni egyesfogat csapatbajnokságban Tolna vármegye I. csapata ötödik lett. 

Bőhler Péter és csapata
Bőhler Péter és csapata
Forrás: Beküldött fotó

Vasárnap zajlott a kombinált országos bajnoki döntő. A póni kettesfogat CAN-C (P2) kategóriában a legjobb Tolna vármegyei hajtó a negyedik helyet megszerző Csincsi Zsolt lett, a Tolna-Mözs színeiben. Póni egyesfogat CAN-C (H1) versenyszámban Ritecz Péter (Tolna-Mözs) érte el a legjobb Tolna vármegyei eredményt, megszerezve a 3. helyet. A póni kettesfogat CAN-C (H2) kombinált döntőben a regölyi Kelemen Ákos volt a legjobb Tolna vármegyei, ő nyolcadik lett.

Ifj. Virág József, a Tolna-Mözsi LE elnöke elégedetten nyilatkozott a hétvégéről. Elmondta: a verseny remekül sikerült, a pálya az esők ellenére nagyon jól bírta a kétnapos igénybevételt, a lebonyolításról minden résztvevőtől pozitív visszajelzést kaptak. A kiegészítő programok, mint a péntek esti vármegyék estje és a szombat esti buli – Rostás Szabikával – is nagyon jó hangulatú volt. Mindenkinek köszönetet mondott, aki valamilyen módon hozzájárult a verseny sikeréhez. Jelezte, a Tolna-Mözsi LE jövőre újra három napos versenyeket szeretne rendezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában