Mol Magyar Kupa

2 órája

A „Góliát-ölő” Mezőörs megszorongatni sem tudta a címvédő Paksot a kupában (galériával)

A Mol Magyar Kupa 3. fordulójának zárómérkőzésén a Paksi FC 3–0-ra győzött a Mezőörs otthonában és bejutott a legjobb harminckettő közé.

Berg Sándor

Az előzetesen kiírt időponthoz képest három és fél héttel később, kisebb huzavona után rendezték meg az Amatőr Kupa-döntős és Magyar Kupa-címvédő találkozóját. A hétközi, kora délutáni kezdés ellenére telt ház volt a mezőörsi sporttelepen, a hazai szurkolók többek között egy „Dávid és Góliát” feliratú drapériát lógattak le a korláton. Az ünnepélyes kezdőrúgást pedig az a Vayer Gábor végezte el, aki három és fél évet húzott le a Paksi FC-ben, tagja volt a Ligakupát nyert csapatnak, a legutóbbi idényt pedig a vármegye egyes klubnál töltötte.

Tóth Barna találatával szerzett vezetést a Paks Mezőörsön
Tóth Barna találatával szerzett vezetést a Paks Mezőörsön
Fotó: Dömötör Csaba

Bognár György hét helyen változtatott a kezdőcsapatán a vasárnapi, Ferencváros elleni győztes bajnokihoz képest, de a felforgatott tizenegy is fölényben játszott. A négy „bennragadt” játékos közül Lenzsér Bencét az első félidő közepén sérülés miatt le kellett cserélni, majd nem sokkal később Tóth Barna találatával megszerezte a vezetést a Paks. Földi Dominik bal oldali, 18 méteres lövését a kapufára tolta a hazaiak kapusa, ami Varga Roland elé pattant, ő szolgálta ki a kapu előtt szabadon álló csatárt.

Szünetben az atomvárosiaknál szintén megfordult Bohner Roland pályára küldte azt a Simon Attilát, aki a 2013/2014-es idényben paksi mezben volt az NB I gólkirálya. A 41 éves támadónak sérülés miatt szűk húsz perc játék jutott, ezalatt a látogató újabb gólt szerzett, Papp Szilárd kezezésért megítélt büntetőt Ötvös Bence értékesítette. Innen nem volt már visszaút az előző idényben az NB III-as Nagykanizsát és a Kaposvárt kiejtő, de a Vasast is megszorongató Mezőörsnek, a végeredményt Silye Erik bal oldali lapos beadására a második vonalban érkező Gyurkits Gergő érkezett jó ütemben.

A Paks október 30-án vagy 31-én (pontos időpont még nincsen) a Budapest Honvédhoz látogat a következő fordulóban.

Mol Magyar Kupa, 3. forduló
Mezőörs KSE–Paksi FC 0–3 (0–1)
Mezőörs, 1200 néző. V.: Molnár A. (Szécsényi I., Aradi J.)
Mezőörs: Somogyi – Gergely N. (Roll, 83.), Papp Sz., Zámbó, Böröczky – Tóth L., Molnár T. (Végh T., 59.), Kerékgyártó, Szántó M. (Nagy K., a szünetben), Vári – Dávid L. (Simon A., a szünetben, Kreicz, 62.). Vezetőedző: Bohner Roland
Paks: Simon B. – Kovács K., Kinyik, Lenzsér (Ötvös, 23.), Silye – Zimonyi (Gyurkits, 60.), Papp K. (Windecker, 60.), Mezei, Földi (Horváth K., 72.) – Varga R., Tóth B. (Pesti Z., 72.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Tóth B. (26.), Ötvös (50., 11-esből), Gyurkits (79.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában