Három bizottság segíti a munkát

2 órája

Megkezdte munkáját az új tolnai képviselő-testület

Szerdán délután került sor Tolnán a június 9-én megválasztott önkormányzati képviselők első ülésére. A testület munkáját három – külsős tagokkal is dolgozó – önkormányzati bizottság segíti majd. A településn egyelőre nem sikerült alpolgármestert választani.

Bencze Péter

Az alakukó ülés első részére a  polgármesteri hivatal dísztermében került sor, ahol előbb Ódor János Gábor, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a június 9-i helyhatósági voksolással és annak erdeményével kapcsolatos legfontosabb információkat.

Szerdán délután, ünnepélyes keretek között került sor az új tolnai képviselő testület alakuló ülésére.
Szerdán délután, ünnepélyes keretek között került sor az új tolnai képviselő testület alakuló ülésére.
Fotó: Kiss Albert

Ezt követően a Balogh Zoltán polgármester, majd a megválasztott képviselők tettek esküt. Alpolgármestert most nem sikerült választani, a hét mandátumot szerzett Fidesz-KDNP, valamint a négy mandátummal rendelkező Tolna Városért Egyesület tagjai ugyanis ebben egyelőre nem tudtak megegyezni. Így az ezzel kapcsolatos napirendi pont levételéről egyhangúlag szavaztak a képviselők.

A díszterembe szervezett rendezvény zárásaként rövid koccintás következett, majd az alakuló testületi ülés a közgyűlési teremben folytatódott. Ott a képviselők a munkájukat segítő három bizottság felállításáról és azok személyi összetételéről döntöttek. Ennek értelmében a Gazdasági és Településfejlesztési Bizottságot Berta Zoltán vezeti a jövőben. A bizottságban képviselőként dolgoznak Koncz Jánosné, Babos Béla, valamint Herczeg Zoltán. Külsős bizottsági tagként pedig Rózsa Lászlót és Vincze Károlyt választották meg. 

A Jogi Bizottság vezetésével Herczig Lászlónét bízták meg. A grémiumban mellette helyet kapott még Kiss-Kurz Evelin, dr. Rubics László, valamint külsős tagként Tornóczkyné dr. Turai Zsuzsanna és dr. Bérces Csaba. 

A Humán Bizottság elnökének – mint ahogyan több korábbi ciklusban is – Baksainé Kenessei Évát választották meg a testület tagjai. Az ő munkáját képviselőként segíti Kiss-Kurz Evelin, Kovács Alexandra és Lenge Petra. Külsős tagokként pedig Frankovszkyné Komlósi Rita, dr. Handl Mária és Gálné Vigh Zsuzsanna vesznek részt a Humán Bizottság munkájában.

Tolnán a következő testületi ülésre várhatóan még októberben sor kerül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában