Döntések

2024.10.09. 19:00

Felálltak a bizottságok, folytatódott a munka a paksi testületben

A bizottságok összetételéről, önkormányzati elismerésekről és a DC Dunacom Zrt. vezérigazgatójáról is döntött hétfői ülésén a paksi képviselő-testület.

Révészné Hanol Erzsébet

A pénteki alakuló ülést követően hétfőn első rendes ülését is megtartotta Paks új képviselő-testülete, és többek között a bizottságok összetételéről is döntöttek. A Gazdasági, Vagyongazdálkodási és Városépítő Bizottság elnökévé Horváth Zoltánt választották, a tagok Kudorné Szanyi Katalin, Mezősi Árpád és Leber Ferenc, a külső tagok pedig Hetzman Albert, Hernádi Norbert és dr. Kiss Péter.

Egyhangú döntéseket hozott Paks új képviselő-testülete
Egyhangú döntéseket hozott Paks új képviselő-testülete
Fotó: Molnár Gyula (archív)

A Humánpolitikai Bizottság elnöke Mezősi Árpád lett, tagjai Molnár József és Benke Gábor, valamint külsősként Kiss Mária és Spiegel György. Leber Ferenc vezeti majd a Pénzügyi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-vizsgáló Bizottságot, amelynek Horváth Zoltán és Molnár József lett még tagja, külsősként pedig dr. Eigemann-Műhelyi János és Éberling Hermina.

Javaslatot tettek rá, ki legyen a DC Dunacom vezérigazgatója

Tanácsnokokat is választott a testület. A közbiztonsági feladatok ellátásáért felelős tanácsnok Horváth Zoltán lett, míg a nemzetközi kapcsolatokért felelős Mezősi Árpád. További személyügyi döntés, hogy elfogadta a testület annak az ideiglenes bizottságnak a javaslatát, amely a DC Dunacom Zrt. vezérigazgatói posztjára kiírt pályázatra jelentkezőkről döntött. Miként az a testületi ülésen elhangzott, a kiírásra öt érvényes pályázat érkezett, és a szakmai érveléseket figyelembe véve, a bizottság végül dr. Sárosi Józsefet javasolta.

A Pro Urbe kitüntetés és a Díszpolgári cím odaítéléséről zárt ülésen született határozat. Előbbi elismerést Balogh Judit és Haraszti Zsolt, a Paksi FC két ügyvezetője megosztva kapja, illetve Pupp Noémi olimpiai bronzérmes kajakozó szintén Pro Urbe Emlékéremben részesül. A Paks Város Díszpolgára címet Hajdú János korábbi polgármesternek adományozta a testület negyed évszázados munkája elismeréseként. A díjakat október 23-án adják át.

Együttes erővel képviselik Paks érdekeit

A napirendi pontok között szerepelt, hogy tárgyalásokat kezdeményez az önkormányzat a kormánnyal a Pakstól elvont adóbevételekkel kapcsolatban. Ennél a pontnál Heringes Anita polgármester kiemelte, hogy az atomerőmű építés és a városban élők mellett kiállva vesz részt az egyeztetéseken. A Fidesz képviselői részéről Szél Benjamin kért szót, biztosítva a városvezetőt arról, hogy a tárgyalások során mögötte állnak, és Paks érdekeit tartják szem előtt.

A leköszönő polgármester végkielégítéséről szintén hétfőn döntött a testület, és a jogszabály alapján őt megillető három havi illetménynek megfelelő 2 millió 925 ezer forintos összeget fogadták el. A testület valamennyi határozatot egyhangúlag fogadta el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában