Magyarország legjobb fotói között sétálgathat a Városligetben – videóval

A Magyarország 365 elnevezésű fotópályázat 130 alkotását állították ki Budapesten, a Városligetben. Köztük Makovics Kornél, a Teol.hu fotóriporterének alkotását.

Rónai Gábor

Több mint négyezer alkotásból választotta ki a zsűri azt a tizenhatot, amelyet díjazott Budapesten a Magyarország 365 pályázat ünnepélyes fogadással egybekötött ünnepségén. A tizenhat kiválasztott pályamű között volt Makovics Kornél, a Teol.hu és a Tolnai Népújság fotóriporterének fotója. A Hihetetlen energiák elnevezésű képet a Táj kategória második legjobb pályaművének találta a zsűri. 

Makovics Kornél (balról), a Magyarország 365 fotópályázaton díjazott kép készítője és Éberling András, a Mediaworks Hungary Zrt. fotórovatának vezetője
Makovics Kornél (balról), a Magyarország 365 fotópályázaton díjazott kép készítője és Éberling András, a Mediaworks Hungary Zrt. fotórovatának vezetője
(Fotó: Rónai Gábor)

Most Budapesten, a Városligetben lehet megtekinteni a négyezer beküldött pályamű közül 130-at, s természetesen ott van a kiállított képek között a tizenhat díjazott alkotás is. Makovics Kornélt a magyarországi villámvadászat egyik legjelesebb képviselőjeként tartják számon, több száz villámos fotóval jelentkezett már, amelyek közül számos alkotását ismerték el országos pályázatokon. 

„Az élmény leírhatatlan. Fent állsz Szekszárd legmagasabb pontján, egy fa szerkezet tetején. Szakad az eső, és kopog a jég. Emellé társul az orkán erejű szél és a vízszintesen hulló eső. Szétázol, mozog alattad az építmény a nagy szél miatt... de nem foglalkozol vele, mert egy cél lebeg a szemed előtt…megcsinálni a képet amiért jöttél. Úgy érzem ez nekem akkor ott sikerült!” – idézte vissza a kép elkészültének történéseit Makovics Kornél. 

„Nem vagyok félős, ezért is az egyik hobbim a viharvadászat. De akkor ott, életem viharában úgy éreztem azon a 30 méteres fa szerkezeten a tomboló viharban, hogy most voltam igazán a legközelebb az ingerküszöbömhöz! De áldozatvállalás és kockázat nélkül nem lehet egy ilyen képet készíteni. Kell hozzá az a kis plusz! Biztatok mindenkit, merje átlépni a saját maga által meghúzott vonalat, néha ez kell a siker eléréséhez!” – tette hozzá.

A kiállítás a Battyhány Lajos Alapítvány, a Magyar Örökség Kezdeményezés Nonprofit Kft., a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Városliget Zrt. együttműködésében valósul meg. A tárlat november 3-ig tekinthető meg a Városligeti Promenádon, a szervezők kísérőprogramokkal is készülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában