Világnap

3 órája

Vérüket adták a katasztrófavédelem munkatársai

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai adtak vért a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett szerdai véradáson.

Teol.hu

A katasztrófavédelem hivatásos és íróasztal mögött dolgozó rendvédelmi munkatársai közül összesen tizenöten jelentkeztek véradásra – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapját az ENSZ 1987. évi határozata alapján minden október második szerdáján ünnepeljük, melynek keretében figyelmeztetik az embereket bolygónk sérülékenységére, az érte viselt felelősségre.

Nemzetközi segítség nélkül a katasztrófa sújtotta államok gyakran képtelenek úrrá lenni a nehézségeken. A kezdeményezés célja elismerni az egyéni és közösségi akciókat a katasztrófák elleni harcban. Olyan társadalmak formálása, amelyek képesek alkalmazkodni, rugalmasak a katasztrófahelyzetekben. Természeti csapások mindig is lesznek, de nem feltétlenül válnak katasztrófává, ha megtesszük a szükséges lépéseket.

Ünnepeljük azokat a névtelen hősöket, akik nap mint nap szállnak szembe az újabb és újabb katasztrófákkal, mentve embertársaikat, anyagi javaikat. Ünnepeljük a hivatásos és civil szervezetek munkatársait, akik életük kockáztatásával szállnak szembe a sokszor embert próbáló veszélyekkel.

Az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai egy szúrás alkalmával 450 milliliter vért vesznek le, ezt később három részre bontják, így egy véradással három ember életét menthetik meg a véradók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában