Dombóvári Járási Ügyészség

3 órája

Otthagyta a fogát az áldozat

A Dombóvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 45 éves férfi ellen.

Teol.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Mint arról dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatott, a vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlott 2024. június 24-én este, erősen ittas állapotban egy dohánybolt előtti járdán tartózkodott, amikor észrevette, hogy az általa látásból ismert sértett kerékpárral megérkezik a dohánybolthoz és bemegy az üzletbe. A vádlott ekkor a férfi biciklije mellé lépett, majd amikor a sértett a boltból kijött és a kerékpárra ülve elindult, a vádlott kérdőre vonta őt, hogy két nappal korábban miért nem engedte be a házába.

Erre a sértett megállt és még a nyeregben ülve kikérte magának a vádlott viselkedését, mire a vádlott támadólag a sértett közvetlen közelébe lépett, az arca elé állt. Ezért a sértett kissé arrébb gurult és leszállt a kerékpárról, a vádlott azonban követte őt. Majd a vádlott hirtelen jobb kézzel, ököllel, közepesnél kissé nagyobb erővel egy alkalommal megütötte a sértett arcát. A sértett az ütés erejétől az egyensúlyából kibillent, de nem esett el.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett az arca zúzódását szenvedte el, valamint egy foga kitört. A sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt a férfi joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A vádlott által a forgalmas közterületen, több személy jelenlétében tanúsított kirívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen. A vádlott különös és többszörös visszaeső, aki jelenleg is más ügyben a jogerős szabadságvesztés büntetését tölti. Vele szemben a járási ügyészség halmazati büntetésül börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltását szorgalmazza, annak megállapításával, hogy a vádlott esetében a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége kizárt. 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában