mulatság

2018.02.06. 09:30

Már a negyvenegyedik székely bált tartották Bonyhádon

Mindig jelentős esemény a székelybál Bonyhádon.

Budavári Kata, fotó: Makovics Kornél

A szombaton a művelődési központban megrendezett esten elsőként Illés Tibor, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnöke fejezte ki örömét, amiért minden évben szép számmal jönnek össze, és nemcsak székelyek, de felvidékiek és svábok is együtt ünnepelnek.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár köszöntőjében elmondta: már az a tény, hogy negyvenegyedszer báloznak Bonyhádon jelzi, hogy milyen nagy az igény erre a rendezvényre.  Az est ráadásul nemcsak az anyaország lakóit vonzza, hiszen Borszékről és Madéfalváról is érkeztek vendégek.

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere szerint a székely bál minden év elején az egyik legjobban várt esemény a településen. Felhívta a figyelmet a Minority SafePack-re, az őshonos kisebbségek és nyelvi közösségek európai polgári kezdeményezésére, amelyet a mulatság helyszínén is alá lehetett írni. A jó hangulatú bálon a Dynamic zenekar és a Delfin együttes húzza a talpalávalót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában