Szomorú történet

2024.09.04. 08:50

Egy korszak véget ért, elbontották a szekszárdi ételdobozt

A rászorulók megsegítésére létrehozott ételdoboz szebb napokat is megélt Szekszárdon: az eszközt az utóbbi időben megrongálták és funkcióját vesztette. A kezdeményezést elindító férfi most úgy döntött, elbontja a dobozt.

Bencze Péter

Szomorú véget ért a szekszárdi Találka téren található ételdoboz története, amely éveken át nyújtott segítséget a rászorulóknak. Az egykor élelmiszerekkel teli ládát Szegő Péter és néhány ismerőse helyezte ki 2017 decemberében, azzal a céllal, hogy a helyiek a dobozba élelmet helyezhessenek el azok számára, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Az elmúlt évek során azonban az eszköz állapota folyamatosan romlott.

Az ételdobozt tartó fém oszlopok is kikerültek a földből. A tulajdonos elszállította azokat.
Az ételdobozt tartó fém oszlopok is kikerültek a földből. A tulajdonos elszállította azokat. Fotó: Facebook

Az ételdoboz kihelyezésekor Szegő Péter reménykedett abban, hogy a közösségi összefogás és a segítő szándék tartósan fenntarthatja ezt a kezdeményezést. A dobozba bárki helyezhetett tartós élelmiszert, amelyet a rászorulók magukhoz vehettek. Az „Enni adok, enni kapok” felirat is ezt a kölcsönös segítségnyújtást hirdette. A kezdeti lelkesedésnek köszönhetően az ételdoboz gyakran megtelt, és sokan kaptak belőle támogatást.

Az utóbbi időben azonban egyre több jel utalt arra, hogy már nem képes betölteni eredeti funkcióját. A vandálok megrongálták, az üres polcokat pedig egyre ritkábban töltötték meg élelmiszerekkel. A közösségi médiában terjedő képek és beszámolók is azt mutatták, hogy az egykor segítő szándékkal létrehozott doboz mára inkább a Találka tér szégyenfoltjává vált.

Szegő Péter ezért hétfőn bejelentette, hogy az elbontják, mivel jelenlegi állapotában már nem szolgálja eredeti célját. „Az utóbbi hetekben, hónapokban többször volt téma a Szekszárdi ételdoboz állapota, kinézete, sorsa. A többség haszontalannak tartotta a jelenlegi állapotában. Sajnálattal kell közölnöm, hogy a mai nappal a 2017. december 28-án kihelyezett ételdoboz elbontásra került” – olvasható Szegő Péter írásában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában