fúvóstalálkozó

2018.03.03. 15:00

Találkozó a varázslatos hangszer jegyében

Két fuvolista érdemelt kiemelt arany minősítést a Tolna megyei zenei seregszemlén.

Steinbach Zsolt, fotó: szerző felvétele

A veszélyes téli útviszonyok sem akadályozták meg a megye fuvolásnövendékeit és tanárait abban, hogy részt vegyenek a pénteken a tolnai zeneiskola által rendezett megyei fúvóstalálkozón. Az immár nyolcadik alkalommal rendezett seregszemlére a bátaszéki, a bonyhádi, a dunaföldvári, a szekszárdi, a gyönki, a tamási, a paksi és a vendéglátó zeneiskolából érkeztek fuvolisták Fricz Józsefné, a tolnai zenede vezetőjének meghívására.

Az esemény amellett, hogy a felszabadult örömzenélésnek kíván teret adni, azért téttel is bír. A két „állandó” zsűritag fuvolaművész, Romos Zsolt, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára és az egykori tolnai növendék, Jelenik Krisztián, a mosonmagyaróvári zeneiskola pedagógusa a rendezvény végén értékelte az elhangzott produkciókat. Amelyek között elsősorban klasszikus darabok voltak, de többek között egy igazán szokatlan című szerzemény is felhangzott: a „Hét vadászgörény ül egy szöges drótkerítésen”.

A zsűri hat növendék produkcióját bronz minősítéssel értékelte. Tizenketten kaptak ezüstöt. Arany minősítést érdemelt ki Lakos Letti (Tamási), Moldován Noémi (Tolna), Szabó Zsófia (Tolna), Bacher Martin (Bátaszék), Tóthi Sarolta (Tamási), Szabó Réka (Tamási). Ketten kaptak kiemelt arany minősítést: Tolnai Dóra (Tamási) és Katz Hajnalka (Szekszárd).

A pedagógusok közül korrepetitori díjjal értékelték Seleljo Alexandrát (Tolna, Bonyhád) és Dobai Tamásnét (Tolna, Gyönk).

Felkészítő tanári díjat vehetett át Kocsis Éva (Tamási), Töttős-Erős Edina (Szekszárd), Papp-Csővári Dóra Viktória (Tolna) és Fricz Józsefné (Tolna).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában