Szabó Lili

2018.04.10. 15:30

A saját lelkivilágát vitte színpadra az első helyezett Szabó Lili

Melcher Alexa, fotó: beküldött kép

Szabó Lili tizenhat éves, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulója. Óvodás kora óta táncol a helyi ART-KONTAKT Bonyhádi Kortárstánc Egyesületben, ahol alapvizsgát szerzett, most pedig a tánckurzus záróvizsgájára készül. Az egyesület kiemelkedő produkciójában, a Tündér Lala című darabban az egyik jelentősebb szereplőt alakította. Lili a közelmúltban lezajlott XXVII. Országos Ifjúsági Táncművészeti Fesztiválon, melyet a Táncpedagógusok Országos Szövetsége rendezett Budapesten, szólótáncával első helyezést ért el.

– Most először kaptam szóló szerepet, melynek koreográfiáját versenyre vihettem – mondta Szabó Lili. – Nagyon hirtelen jött az ötlet, hogy részt vegyek egy országos megmérettetésen, hiszen nem erre a versenyre készültünk. Előbb elkészült a koreográfia, és a tánctanárom – Szarvas Szilvia – úgy gondolta, hogy ez egy jó főpróba lenne, az áprilisi VI. Országos Modern-, Kortárstánc Tanulmányi Verseny előtt. Egyáltalán nem számítottam arra, hogy első helyezést érhetek el. Egy hónapig gyakoroltam a koreográfiát, amit két hétvége alatt raktunk össze. Volt, hogy egy héten keresztül minden délután, suli után mentem gyakorolni egészen estig, sőt néha még délelőttönként is színpadi próbák voltak – tette hozzá.

– A koreográfiát megpróbáltuk az én lelkivilágom köré építeni. Nagyon személyesnek éreztem ezt a táncot. A színpadon megelevenedett minden, ami mostanában bennem zajlik. Tényleg magamra találtam a táncban, ezért sikerülhetett meggyőznöm tudásomról zsűrit – mondta Szabó Lili, akinek tánca olyan érzelmeket váltott ki, hogy tanára sírva várta őt a színpad mellett. A zsűri úgyszintén kiemelte, hogy olyan kisugárzással táncolt, amely elvarázsolta őket és a közönséget egyaránt.

Lili szerint, aki komolyan a tánccal szeretne foglalkozni, annak elengedhetetlen tulajdonság a szorgalom, a kitartás, és a türelem. Amikor iskola után van egy szabad órája, akkor bemegy a próbaterembe, és akár egyedül is neki áll gyakorolni. Életében a legfontosabb jelenleg a tánc, és biztos abban, hogy a továbbiakban is szerves része marad. A gimnáziumi tanulmányok után egyetemi diplomát szeretne. Tervei között szerepel az is, hogy munkája mellett másodállásban a tánccal foglalkozna, akár tanítaná is a fiatalabb korosztályt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában