Paks Város Sportjáért

2018.05.07. 18:25

Díjjal ismerték el Vábró József munkáját

Vida Tünde

Egy emberöltőn keresztül tevékenykedett Pakson labdarúgó játékosként, futballedzőként és testnevelő tanárként Vábró József. Munkáját az önkormányzat Paks Város Sportjáért kitüntetéssel ismerte el. A díjat először 2006-ban adtak át, az elismerésben kétévente egy ember részesülhet. Bana János alpolgármester az átadó ünnepségen mondott köszöntőjében kitért arra, hogy Paks rászolgálta arra, hogy a sport városaként emlegetik, hiszen gazdag a sportélet. Ennek egyik meghatározó szereplője Vábró József, akire – mint a méltatásban elhangzott – nemcsak testnevelőként számíthattak a kollégák, diákok.

Az iskolai élet minden területén aktívan munkálkodott, több osztálynak osztályfőnöke, az iskolai programok, farsangi bálok, intézményi sportnapok, diáknapok lelkes szervezője és lebonyolítója volt. Több éven át vezette a testnevelés munkaközösséget. Munkáját mindig igényesen, magas szakmai színvonalon látta el. Nyugdíjas pedagógusként is aktívan részt vesz a város sportéletében. Heti rendszerességgel 100-130 gyermek labdarúgó tornáit és fesztiváljait szervezi és vezeti a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett Bozsik-program alközpont vezetőjeként. Bentlakásos edzőtábort tart a megye és Paks tehetséges gyermeklabdarúgóinak. Ahogy életútja során mindvégig, célja ma is az, hogy a jövő nemzedék egészséges, jó fizikai állapotú, testmozgást szerető, és azt aktívan művelő felnőtté váljon.

Az általa vezetett csapatok mind a Paksi SE, mind az Atomerőmű SE színeiben megye I. osztályban, NB III-ban és NB II-ben szerepeltek sikerrel, diákolimpiákon vezette sikerre csapatait. Nagypályás labdarúgásban, teremlabdarúgásban országos döntőbe jutottak, tanítványai floorballban diákolimpiai bajnokok voltak, de röplabdában, cselgánycsban és atlétikában is eljutottak az országos döntőig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában