Szent László-nap

2018.06.25. 07:00

Pörkölt és bor mellé jó zene is kijutott

Kicsit hűvösre fordult az idő szombat estére, előkerültek a kabátok, pulóverek, amikor Zséda koncertje elkezdődött. De a megfelelő szórakozás, kikapcsolódás így sem szenvedett csorbát, finom pörköltek, jó borok szolgáltak ehhez alapul.

Balázs László, fotó: Makovics Kornél

„Jöjj vissza vándor, hozd vissza szívünkbe a nyár édes ízét, erdők lombját és a rét tarka színét, hozd el szívünkbe a nyár melegét„ – szólt a dal este 9 órakor a Béla király téri nagyszínpadon. A Szent László-nap résztvevőinek bizony szükségük lett volna a jó időre, hiszen az esti időpontban előkerültek a pulóverek, átmeneti kabátok. A „Szekszárd íze” pörköltfőzés – amely 150 főnek biztosított helyet a Vármegyeháza előtt felállított főzőstandoknál – csapatai, önkormányzati cégek, baráti társaságok és vállalkozások vastagabb falú bográcsai nem voltak érzékenyek a hőingadozásra, így nem „kozmáltak„ oda a marhalábszárból, sertéshúsból, csülökből készült ételremekek.

Nyolcadik alkalommal bonyolítottak le a megyeszékhelyen koccintást. A Koccintással 2011-ben egy olyan hagyományteremtő esemény indult el, amelynek középpontjában a bortermelő települések állnak. Idén a korábbi évekkel ellentétben kevesebben jelentek meg pohárral a kezükben a város központjában, ahol 17 borászat biztosította a pohárba valót. Köszöntőjében Ács Rezső polgármester hangsúlyozta, Szekszárd a szőlő és a bor nemzetközi városa, így természetes hogy a város ezúttal is versenybe szállt a „Legkedveltebb borvidéki település” címért.

A nap csúcspontja Zséda másfél órás koncertje volt. Fellépése előtt az énekesnő a város vezetőjétől nevelési szándékkal egy üveg bikavért kapott ajándékba, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a testes vörösborok szeretete visszacsábítja a városba az előadóművészt. Felcsendültek az énekesnő legismertebb slágerei, a Motel, a Fekete Rúzs vagy a Mindhalálig mellettem. Az élő zene varázsa, a klasszikus elegancia, a finom nőiesség és harmónia pillanatok alatt rabul ejtette a közönséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában