Szekszárdi advent

2018.11.28. 17:30

A város és a Babits közös ünneplésre hív

December 2-től 23-ig tart a Szekszárdi Advent 2018 rendezvénysorozata.

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

Az év utolsó nagy programsorozatát felvezető sajtótájékozatón Ács Rezső polgármester elmondta, az időszakot egészen december 31-ig kiterjesztik. A központi helyszín ismét a Béla király tér lesz, ahol hétköznaponként is igazi karácsonyváró hangulat fogadja majd az érdeklődőket színpadi produkciókkal, betlehemmel, cukorkaágyúzással, szalmalabirintussal. Vasárnaponként pedig animációs fényfestéssel keltik életre a városháza homlokzatát, és közös gyergyagyújtás is szerepel az események között.

December 2-án lesz az ünnepélyes megnyitó a Szent József Iskolaközpont diákjaival, ekkor kapcsolják fel a díszkivilágítást. Hétköznapokon iskolák, intézmények, civil szervezetek és a Mentálhigiénés Műhely tartanak programokat, a hétvégéken pedig nagy koncertekkel várják az érdeklődőket. A kézműves és kirakodóvásáron mintegy tíz étkes, valamint kézművesek kínálják majd a karácsonyi italokat, portékákat. Ács Rezső hozzátette: a tavalyi nagy sikeren felbuzdulva a Babits Mihály Kulturális Központ a két ünnep között is nyitva lesz – csak december 25-26-án tart zárva –, főleg családos programokat szerveznek, de várják a fiatalokat és az idősebb korosztály tagjait. December 31-én városi retro partit rendeznek a téren, ahol több ezren a polgármesterrel búcsúztatják a 2018-as esztendőt.

Zsikó Zoltán ügyvezető igazgató szerint kulturális attrakciókban gazdag hónap elé nézünk. A központban mind a négy adventi vasárnapon színvonalas műsorral készülnek. A gyerekeknek is kedveskednek: megrendezik a már hagyományossá vált kincsesházat, a két ünnep között pedig játszótérré alakul a Babits, ahol játszóházzal, kölyökszilveszterrel, délelőtti ingyenes karácsonyi matinévetítésekkel várják a gyermekes családokat. A szabadtéri fellépések közül Zsikó Zoltán kiemelte a Buborék (december 2.) és Holló együttes (december 6.) gyermekkoncertjét, a nagyobbaknak szól a Danubiana tamburazenekar műsora (december 8.), illetve másnap a Suba Attila&The SoulFool Band koncertje. December 15-én a Harmónai Rend Band gyermekórus ad műsort, de nagyobb érdeklődésre tarthat számot 23-án a Daniel Speer Brass swingkarácsony elnevezésű zenei műsora.

Zenei élmény

A Babits színháztermének programjai közük ki kell emelni a veszprémi Pannon Várszínház előadásában a Pál utcai fiúk zenés játékot. Molnár Ferenc azonos című regényéből készült produkció iránt akkora volt az érdelődés, hogy két előadást tartanak. Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekara, a Hooligans a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral együtt lép színpadra. Sokszínű zenei világát mutatja meg a Csík zenekar, amely már 30 éve töretlen lendülettel, a sikereket ügyesen kezelve létezik és koncertezik. Vendégük az LGT egyik alapítója, Karácsony János lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában