biztonságos közlekedés

2018.12.18. 12:30

Lopják a téli csúszásgátló szóróanyagot a ládákból

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

Negyven darab, a síkosságmentesítéshez használt szóróanyagtároló- és gyűjtőedényt találtak üresen vagy félig feltöltve a Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály közmunkásai, miután szúrópróbaszerűen ellenőrizték a megyeszékhelyen a ládák állapotát. Rohr Adrienn városüzemeltetési ügyintéző lapunknak elmondta, hogy az elmúlt hetekben kihelyezett mennyiség rohamos fogyását a kedvező időjárás nem tette indokolttá, így feltehetően ismeretlenek eltulajdonítják a kihelyezett összesen 200 gyűjtőedényből a szóróanyagot. Amellett, hogy cselekedetükkel jelentős pluszköltséget okoznak, kockáztatják a biztonságos közlekedés megteremtésének feltételét is.

Kérik a lakosságot, hogy ha ilyen magatartást látnak, dokumentálják az eseményt, és a fényképsorozatot a [email protected] e-mail-címre küldjék el, hogy az önkormányzat a további intézkedését megtehesse az elkövetőkkel szemben. A kihelyezett síkosságmentesítő anyag a járdák, parkok, terek, buszmegállók, gyalogátkelőhelyek, lépcsők érdesítésére, csúszásmentesítéséhez szükséges. A város a ládákban a hó- és síkosságmentesítés során egy szezonban átlagosan 110 tonna szóróanyagot használ el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában