vers- és prózamondó fesztivál

2019.01.28. 09:30

Kányádit idézték a legtöbbször a versmondó versenyen

Steinbach Zsolt

Fotó: Makovics Kornél

A járvány megrostálta az idei tolnai vers- és prózamondó fesztivál mezőnyét is. A Tolnai Kulturális Központ által tizenegyedszer lebonyolított eseményre 26 alsós diák nevezett, végül húszan jelentek meg a MAG-Házban péntek délután. A tolnai Szent Mór, a Széchenyi és a Wosinsky iskola 3-4. osztályosai mellett idén Bogyiszlóról is érkeztek tanulók, valamint felkészítő tanárok és hozzátartozók is szép számmal.

Két fordulóban, egy-egy verset, vagy prózát adhattak elő a gyerekek, utóbbi lehetőséggel csak egyikük élt. Változatos volt a versválasztás, egy költemény hangzott csak el kétszer. A legnépszerűbb szerző Kányádi Sándor volt. Többségében kortárs műveket szavaltak a diákok, de klasszikusoktól is bőven idéztek: ezen a délutánon jól megfért egymás mellett Arany János és Müller Péter Sziámi is.

A produkciókat egy aktív és két nyugdíjas pedagógusból álló zsűri – Kiss-Kurz Evelin, valamint Hornokné Dévai Edit és Koncz Jánosné (elnök) – értékelte. Idén a legjobbnak Vajda Lara (Wosinsky 4.o.) ítéltetett, 2. lett Péter Krisztina (Wosinsky 3.o.), 3. Mikula Eszter (Széchenyi 4. o.). Különdíjat kapott Reizer Petra Kamilla (Wosinsky 3.o.). A Civil Voks Egyesület különdíját Varga Milán (Széchenyi 4.o.) érdemelte ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában