Hollós László

2019.02.20. 20:00

Hetvenkét diák vett részt a versmondó versenyen

Az idén is nagy sikerrel zajlott le a Hollós László Megyei Természetismereti Versmondó Verseny.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Mártonfai Dénes

A Hollós Lászlóról elnevezett mai szavalóversenyen tetszőlegesen választott, az embert körülvevő szűkebb és tágabb természeti környezetet, az élővilág sokszínűségét, az ember és a természet kapcsolatát kifejező, a versenyző életkori sajátosságainak megfelelő nehézségű verssel, vagy versrészlettel lehetett nevezni. A Babits kulturális központban tartott megmérettetés négy korcsoportban zajlott. A versmondók teljesítményét az idén is szakértő zsűri értékelte és minden résztvevő emléklapot és ajándékot kapott. A Hollós László Megyei Természetismereti Versmondó Verseny eredményei az alábbiak szerint alakultak.

Az első korcsoportban első helyezett lett Radó Bertalan, a második Görcsös Enikő, mindketten a Baka István iskola diákjai, felkészítő tanáruk Buzás Andrea. Harmadik helyen végzett Kiss Dorka Mórágyról, tanára Balogh Borbála. Különdíjban részesült Kókai Flóra, a Babits iskola tanulója, tanára Csernusné Kiss Edit.

A 3. és 4. osztályos indulók közül első lett Frei Márton, a Garay általános iskola tanulója, akit Csizmazia Ferencné készített fel. Második lett Töttős Gábor, a Dienes Valéria iskolából. Felkészítő tanára dr. Galigerné Pártai Erika. Harmadik helyezést ért el Villi Bertold, a Baka István iskola tanulója, felkészítő tanára Máté Barbara. Különdíjat kapott Göcsös Zalán, a Baka-, Magyar Károly és Ruppert Kristóf a Garay iskola tanulója, felkészítő tanáraik Kocsisné Dóra Ildikó, Csizmazia Ferencné és Tekucsov Ilona. A harmadik korcsoportban első lett Nagy Eszter Anna, a Szent József Iskolaközpont diákja, tanára Bertáné Hargitai Margaréta. Második Varga Panna a Garay iskolából, tanára Csizmazia Ferencné. Harmadik helyezést ért el Andorka Zselyke, a Babits iskola diákja, akinek a tanára Varga Ágnes Ildikó. Különdíjas lett Dicső Botond a Babits-, és Varga-Ambruss Sebestyén a mórágyi iskola diákja, akiket Szegedi Anikó, illetve Soós Márta készített fel a versenyre.

A 7. és 8. osztályosok közül első lett Föglein Liza Kató, a Garay iskolából, tanára Csizmazia Ferencné. Második helyen végzett Görcsös Ákos, a Baka iskola tanulója, tanára Szűcs István. Harmadik Grassy Gréta, Mórágyról, felkészítő tanára Soós Márta volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában