katasztrófavédelem

2019.03.18. 19:10

Első idei ülését tartotta a Védelmi Bizottság

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Első idei ülését tartotta ma a Tolna Megyei Védelmi Bizottság. A honvédelmi szakterület kapcsán tájékoztatók hangzottak el az idei gyakorlatokról, a toborzás eredményeiről, a Honvédelmi Minisztériumot, illetve a Magyar Honvédséget érintő szervezeti átalakítás helyzetéről és a Befogadó Nemzeti Támogatással kapcsolatos gyakorlatokról – írták a katasztrófavédelem honlapján.

Kiemelt napirendi pontként szerepelt az ár- és a belvíz elleni védekezésre történő felkészülés helyzetéről szóló előterjesztés a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről. Dr. Balázs Gábor, a bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese az általános iskolák tűzvédelmi ellenőrzésének tapasztalatairól, a 2018-as katasztrófavédelmi műveletekről, a meteorológiai veszélyjelzés rendszeréről adott tájékoztatást, illetve a tavalyi értesítési és riasztási gyakorlatokról, a füstködmérési rendszeréről, valamint a füstködriadó kiadásával kapcsolatos előírásokról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában