testvértelepülések

2019.03.19. 11:30

Harminc éve áll kapcsolatban Szekszárd és Bietigheim-Bissingen

Jürgen Kessing főpolgármester meghívására szekszárdi küldöttség utazott Szekszárd németországi testvérvárosába. A két település között meglévő hivatalos kapcsolat 30 éves jubileumát ünnepelték.

TN

dav

Fotó: Beküldött kép

Testvérvárosi ünnepségre volt hivatalos Bietigheim-­Bissingenbe egy szekszárdi küldöttség. A német város vezetői meghívtak számos olyan szervezeti és egyesületi vezetőt, akik az elmúlt harminc év során baráti kapcsolatot, szoros együttműködést alakítottak ki a szekszárdi partnerszervezeteikkel.

Az Ács Rezső polgármester által vezetett önkormányzati delegáció a Bietigheim-Bissingen városa által szervezett ünnepségen felül – a rövid időtartam ellenére – számos tárgyalást, egyeztetést is folytatott a német város saját tulajdonú vagy közüzemi feladatokat ellátó gazdasági társaságaival.

A program során lehetőség nyílt a bietigheimi Stadtwerke városi energiaellátásában fontos szerepet játszó biogáz és biomassza erőművének megtekintésére, illetve a Bietighei­mer Wohnbau AG vezetőivel való találkozásra, amely önkormányzati cég a működésének és tevékenységének bemutatása során számos értékes információval gazdagította a magyar küldöttséget. A Wohnbau AG az üzleti, illetve szociális alapú lakásépítési projektjeit is bemutatta a szekszárdi küldöttségnek.

A látogatás alkalmával megbeszélést folytattak a Ludwigsburg járás területén a hulladékszolgáltatást hosszútávú szerződések alapján végző Kurz Entsorgung GmbH ügyvezetőivel, és megtekintették a cég gépparkját. A mindkét fél részéről hasznosnak ítélt találkozót követően megyeszékhelyünk vezetői meghívták a gazdasági társaság irányítóit egy szekszárdi látogatásra, ahol az Alisca Terra Kft. tevékenységét megismerve egy jövőbeni együttműködés kialakítását tervezik a felek.

Több partnere is van a városnak

Kovács János szekszárdi tanácselnök és Manfred List bietigheim-bissingeni főpolgármester, a városok akkori vezetői 1989-ben szentesítették az okiratot, amely a néhány évvel korábban megkezdett kapcsolatfelvételt a képviselő-testületek felhatalmazásával hivatalos formába öntötte.

Az elmúlt évtizedekben számos civil szervezet és intézmény között alakult ki igen jó viszony, hozománya pedig számos közösen tartott esemény, ifjúsági táborok, kiállítások, vásárok.

Szekszárdnak más testvérvárosai is vannak, így a franciaországi Bezons, a vajdasági Óbecse, a finnországi Tornio és a romániai Lugos. Szekszárd partnervárosai: a belgiumi Waregem, az olasz Ravenna megye és a romániai Facsád.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában